Audi a4 b5 do oceny

05 Wrz 2017, 20:42

Co myslicie o cenach a6 c5 gdzie za dobre sztuki 97 rocznika trzeba dac 11-12k z fulk wyposazenie, felgi itp. Nie mowie o rocznikach poliftowych gdzie za 15 letnie trzeba dac 14-15k mowa o sztukach docackanych. Audi to audi. Ja w swoim 98 rok mam jeszczd ori hamulce . jak ktos lubi te auta to nie patrzy na rok
Inferno564
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 06 2014
Auto: Nie mam

06 Wrz 2017, 09:18

[link do oferty na Olx wygasł]
Co myślicie o tej hondzie? Z tamtym audi dałem sobie spokój
Najdas856
Nowicjusz

Auto: Nie mam

06 Wrz 2017, 09:36

Warta zainteresowania
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

06 Wrz 2017, 09:56

szybki napisał(a):A zobacz jakie Twoje są porady w ISie wyłuszczyłeś skrzynie biegów za 300zł a tu powiedz nam ile kosztuje zrobienie zawiasu przy wartości auta?

Widzę, że od kiedy wyłuszczyłem wady Lexusów stałem się Twoim wrogiem nr 1 :D Wyluzuj, bo coś Ci pęknie :ok:
Skoro dopuszczasz montaż używanej skrzynki w IS-ie (bo rozumiem, że te 300 zł to nie jest cena ASO) to chyba nie masz nic przeciwko regeneracji wahaczy? Zdajesz sobie sprawę, że jego cena to 1/3 wartości nowego wahacza?
Ludzie już dawno znaleźli sposoby na obejście napraw za pomocą nowych Lemforderów, nie naprawiają zawieszenia raz w roku, a Ty jak widać zatrzymałeś się ze swoją wiedzą 10 lat temu.

szybki napisał(a):I tak jak dzida napisał dla mnie bazową ceną tego auta jest około 5k i można dokładać za stan, lpg, silnik itp.

No ale co Ty porównujesz? Tu mamy auto po drugim lifcie, tam przed pierwszym. Tu mamy 1.8, tam słabawe 1.6. Tu mamy klimę, a tam?
Naprawdę uważacie, że ktoś Wam sprzeda A4 B5 z tym silnikiem, LPG i klimą z 99 roku za 6k? Ile kosztowałoby równoletnie E46? Albo Volvo S60?
Szybki, nienawiść do niemieckiej motoryzacji przysłania Ci racjonalne myślenie :(

Najdas856 napisał(a):https://www.olx.pl/i2/oferta/honda-acco ... 7e3cfe015d Co myślicie o tej hondzie? Z tamtym audi dałem sobie spokój

Ładna, ale zaraz napiszą, że powinna kosztować max 4k, skoro to ten sam rocznik co wyżej pozycjonowane Audi, za które nie warto dawać więcej niż 6k.
hondziarz
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 8
Auto: honda

06 Wrz 2017, 10:07

hondziarz napisał(a):Naprawdę uważacie, że ktoś Wam sprzeda A4 B5 z tym silnikiem, LPG i klimą z 99 roku za 6k? Ile kosztowałoby równoletnie E46? Albo Volvo S60?

Rzecz w tym, że porównywanie A4 do tych aut jest... Nietrafione. Tyle jest realnie warte i koniec, a że w Polsce mity VAGa urosły w siłę i ludzie są w stanie wydać 2x ile auto jest warte tego nie zmieni. Dlatego zawsze mówię, że jak autora cena nie boli to smiało kupuj, jego portfel.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

06 Wrz 2017, 10:37

galakty napisał(a):Rzecz w tym, że porównywanie A4 do tych aut jest... Nietrafione.

Rozwiń swoją wypowiedź proszę. Dlaczego nietrafione?

galakty napisał(a):Tyle jest realnie warte i koniec

Spójrz proszę na ceny tych aut w Niemczech.
Nie Ty ustalasz realną wartość aut, a rynek.
hondziarz
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Lexus LFA - tytanowy wydech
    Supersamochód Lexusa to auto wyjątkowe w każdym calu. Wyjątkowe jest jego nadwozie z kompozytów zbrojonych włóknem węglowym. Wyjątkowy jest jego 560-konny silnik V10 o pojemności 4,8 l, który wkręca ...

06 Wrz 2017, 11:18

hondziarz napisał(a):Rozwiń swoją wypowiedź proszę. Dlaczego nietrafione?

Po pierwsze segment, A4 może aspirować do premium ale nigdy nim nie będzie.
Po drugie wnętrze, jakość oraz przestronność, nie wiem co A4 ma wspólnego z S60, ale może mało się znam jeszcze.
Po trzecie, właściwości jezdne. Porównujesz A4, które ma silnik wzdłużnie nie pasujący do jego masy, jej rozłożenia i FWD z dobrze wyważonym i świetnie jeżdżącym BMW?

O ile 10k bym wydał na E36/E46, o tyle na A4 nigdy, bo jest warte połowę tego. A że Twój "rynek" ustala ceny nie oznacza, że muszę go kupić po zawyżonej cenie. I o to mi cały czas chodzi, to MOJE zdanie (nie tylko) i mam do niego prawo, Po prostu wybrałbym jakieś Mondeo, młodsze i ładniejsze, ot co.

Autor jeśli chce może kupić, ale musi też zdawać sobie sprawę z alternatyw, często lepszych. Gdyby to chociaż lepiej jeździło, siedziało więcej koników... Klimatyzację to znajdziesz w autach za 3k już, też nietrafiony argument.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007

06 Wrz 2017, 11:31

Nie ma co sie oszukiwac ale a4 czy a3 jest bardzo poprawnym autem i jezeli jest w dobrym stanie to wart jest tych pieniedzy. Nie można nic zarzucić tym autom, no jedynie a4 drogie zawieszenie. Ale jak by policzyć zawias w accordzie czy civicu to też wcale nie wyjdzie tanio. Dodatkowo wszystkie jednostki tolerują bez problemu gaz i nie ma z tym problemów także antyvagowcy jak wam to auto nie pasuje i macie do nich wstręd to poprostu nie kupujcie i zachowajcie swoje opinie dla siebie. Kazdy ma swoj gust a o nich się nie dyskutuje. Galakty widzę że stałeś się antyvagowcem przez to forum.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

06 Wrz 2017, 13:13

Kao napisał(a):Galakty widzę że stałeś się antyvagowcem przez to forum. Przecież ty nie masz doświadczenia praktycznie a jedynie podpierasz się teorią a takie porady są nic nie warte

Nic dodać nic ująć. Szkoda czasu, żeby się do tego w ogóle do jego postów odnosić, skoro wg niego Audi to nie premium. Trafił między wrony i uznał, że musi krakać tak jak one.
hondziarz
Aktywny
Awatar użytkownika

06 Wrz 2017, 15:38

lukasz2452 napisał(a):Jakbym pojechał do mechanika i by mi do b5 powiedział że 200 zeta od wahacza to bym go zabił śmiechem.

byś się uśmiał:
[link do iParts wygasł]
[link do iParts wygasł]
... a w InterCarsie można boki zrywać
wypowiedział też się o tych tanich i allegrowych "markowych" ale nie będę tu obrażał użytkowników jawnie

hondziarz napisał(a):No ale co Ty porównujesz? Tu mamy auto po drugim lifcie, tam przed pierwszym. Tu mamy 1.8, tam słabawe 1.6. Tu mamy klimę, a tam?

przecież napisałem, że sprawną co nie jest oczywiste przy wiekowym Audi w PL i nie miało tak na prawdę większych mankamentów z nie najbiedniejszym wyposażeniem (A4 kolegi z 2001 po "ukochanym" lifcie, które zmieniło kierownicę i światła na plastikowe ma gorsze) ;)

Kao napisał(a):wszystkie jednostki tolerują bez problemu gaz i nie ma z tym problemów

i to jest ich jedna z największych zalet, która ma coraz większe znaczenie w stosunku do zmęczonych TDI :ok: Dobre dla człowieka, który nie wie co to jest regulacja luzu zaworowego, a sprawa użytkowania LPG kończy się dla niego na montażu i tankowaniu.
Dodam tylko, że 1,8 nie jest taki idealny do LPG, bo łatwo go zarżnąć (częste przypadki przepalonej uszczelki pod głowicą) i trzeba doświadczonego gazownika. Dobrze założone pojeździ. Źle (za uboga mieszanka w stylu "mi pali tyle samo co benzyny") szybko się zemści.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2010

06 Wrz 2017, 15:54

Proszę o skończenie spamu bo inaczej polecą ostrzeżenia..

Accord był już w innym temacie i jest wart uwagi.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012