Audi a4 b5 do oceny

04 Wrz 2017, 12:59

[link do oferty na Olx wygasł]
Co myślicie?
Najdas856
Nowicjusz

Auto: Nie mam

04 Wrz 2017, 13:26

Jeśli chcesz wydać tyle pieniędzy na auto a 99 roku to śmiało...

Zdjęć nie oceniam, bo nic nie widać. IMO auto warte max 6k.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

04 Wrz 2017, 13:47

Za 6K to się kupi jakiegoś trupa B5.
Jak zejdzie do 8 i będzie w dobrym stanie to chyba warto?
Najdas856
Nowicjusz

04 Wrz 2017, 13:54

Nie warto, ale widzę że się napaliłeś, to kup.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007

04 Wrz 2017, 14:54

Na nic się nie napaliłem, po prostu szukam ładnego auta z gazem do 10tyś a b5 jest jednym z branych pod uwagę
Mógłbyś jakoś swoją opinię uargumentowac?
Najdas856
Nowicjusz

04 Wrz 2017, 15:06

Ehh, te porady Galakty :roll:
A4 B5 po drugim lifcie z silnikiem 1.8, LPG i klimą za 6k.... Jedynie osoba nie szanująca swoich pieniędzy mogłaby wystawić takie auto za tą kwotę.

Najdas856 napisał(a):Jak zejdzie do 8 i będzie w dobrym stanie to chyba warto?

Oczywiście, że tak. Miałem ten samochód i złego słowa o nim nie powiem. Nie wierz w forumowe legendy (zaraz co nieco o nich przeczytasz - na tym forum nienawidzi się niemieckiej motoryzacji), że zawieszenie wytrzymuje 5 tys. km.
hondziarz
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 8
Auto: honda
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Bezpieczny wyjazd z małym dzieckiem
    Lipiec i sierpień to okres nasilenia wypadków drogowych z udziałem dzieci, które najczęściej uczestniczą w tych zdarzeniach jako pasażerowie samochodów, a więc wskutek błędów dorosłych. Za kierownicą ...

04 Wrz 2017, 15:37

Jak dla mnie auto wygląda nawet Ok jedynie te pokrowce trochę słabo wyglądają. Pancerny silnik do tego instalacja lpg. Sam maksymalnie bym dał 8tys nie więcej. Ciekawe jak to wygląda na żywo bo zdjęcia słabe.
lukasz2452
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 14 11 2007
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi s4 b6
Silnik: 4.2 - 400KM<520
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2004

04 Wrz 2017, 20:17

Tak jak koledzy wyżej wspomnieli warta max 8k choć niewiadomo jak wygląda w realu bo zdjęcia fatalne.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Wrz 2017, 20:26

Jak masz na miejscu to obejrzyj a jak gdzieś dalej to poproś o szczegółowe foty bo te to porażka i nawet próbował jakimś programem upiększyć. Plus źe gaz świerzy. Trzeba było by się przyjrzeć w zawieszenie czy jest w dobrym stanie bo to chyba najdroższa część tego auta
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

04 Wrz 2017, 21:22

Jako były użytkownik a4b5 1,8 oraz bliskiej znajomości osób mających a4b5 podziwiam ten entuzjazm... lubię to :ok: .
Ja miałem pecha i trafiły mi się wszystkie usterki normalne dla b5ki... no ale one u użytkowników tego auta nie nazywają się usterkami tylko jest to serwis.
No ale bogatemu kto zabroni :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

04 Wrz 2017, 21:39

Ja 2 lata temu miałem a4 2.4 V6. Przy zakupie zrobiony pakiet startowy, później strzeliłem nią 80 tyś w międzyczasie wymieniłem tylko zawieszenie a tak to złotówki nie wsadziłem w żadne naprawy dlatego nic złego nie mogę powiedzieć o tym aucie, zwykły poprawny dupowóz
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

05 Wrz 2017, 17:14

hondziarz napisał(a):na tym forum nienawidzi się niemieckiej motoryzacji), że zawieszenie wytrzymuje 5 tys. km.

to też się do hejterów zaliczasz, bo chwalisz Hondy (czyt. jak chwalisz coś innego to już Cię tak nazywają tutaj) :ok:

Już wspominałem i powiem jeszcze raz. Koleżanka kupiła w tamtym tygodniu A4 B5 za 4,5k 1,6 LPG z 96r. Wg mnie cena adekwatna była do stanu, czyli nie rozsypywało się, nie stukało (nawet wahacze świeże), sprawna klima (rzadkość w starych Audi), pełna elektryka, a największym mankamentem był łuszczący się bezbarwny lakier i... najsłabszy silnik. I tyle te auta powinny być warte. Tu mamy 3 lata młodsze i 2x droższe tylko za co? Za nowsze lampy, kierownicę i silnik 1,8?
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

05 Wrz 2017, 20:12

hondziarz napisał(a):Ehh, te porady Galakty :roll:

A zobacz jakie Twoje są porady w ISie wyłuszczyłeś skrzynie biegów za 300zł a tu powiedz nam ile kosztuje zrobienie zawiasu przy wartości auta?
hondziarz napisał(a):Nie wierz w forumowe legendy (zaraz co nieco o nich przeczytasz - na tym forum nienawidzi się niemieckiej motoryzacji), że zawieszenie wytrzymuje 5 tys. km.

No widzisz Panoćku i masz następny temat bo ... ująłeś się za Panami między innymi łokoj-em o którym Ci wspominałem a to właśnie on skierował nas na forum ałdi gdzie wyłuszczone były problemy zawiasu. Co ciekawe przy 30tyś.km. na jednym zestawie wahaczy było pianie jak do lexusa z przebiegiem 600tyś.km.
Więc komu tu wierzyć :D :?:
dzida napisał(a):Już wspominałem i powiem jeszcze raz. Koleżanka kupiła w tamtym tygodniu A4 B5 za 4,5k 1,6 LPG z 96r. Wg mnie cena adekwatna była do stanu, czyli nie rozsypywało się, nie stukało (nawet wahacze świeże), sprawna klima (rzadkość w starych Audi), pełna elektryka, a największym mankamentem był łuszczący się bezbarwny lakier i... najsłabszy silnik. I tyle te auta powinny być warte. Tu mamy 3 lata młodsze i 2x droższe tylko za co? Za nowsze lampy, kierownicę i silnik 1,8?

I tak jak dzida napisał dla mnie bazową ceną tego auta jest około 5k i można dokładać za stan, lpg, silnik itp.
Więc jeżeli auto jest w fajnym stanie to biorąc pod uwagę zagrożenia ile można dać???
Tylko proszę Was nie piszcie mi o swoich różowych przemyśleniach dotyczących 18letniego chrupka i jego zawieszenia które potrafi rozlecieć się po 30tyś.km. (info. z forum Audi)... i co ciekawe potem czytam posty "brak opcji bezwypadkowy" albo " inny odcień błotnika" a tu proszę jaki luzik... :ok:

Mam kolegę który jeszcze nie dawno mocno specjalizował się w naprawie audi notabene sam jeździ wiadomo czym :D i ostatnio mówił mi że nie ma klienta na normalną robotę w tym samochodzie bo od bramy jest już pianie o "taniość" i takie właśnie mamy realia...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

05 Wrz 2017, 21:06

Mój mechanik, który sprawdzał wspomniane Audi powiedział wprost do tej dziewczyny:
"Samochód jest w dobrym stanie za te pieniądze ale pamiętaj, o zawieszeniu, bo się sypie i nie dziw się, że wahacz kosztuje 300zł, a jest ich 8szt. Części jak z Passata ale zawieszenie jest drogie"

Od razu ją przestrzegł, że nie będzie tanio nawet u niego (a jest jednym z tańszych u mnie). W żartach mi mówi, że jak widzi w bramie Mazdę (zapieczone śruby, które rusza dopiero klucz do TIRa) albo wielowahaczowego VAGa to chyba zacznie śpiewać na start 500zł za robotę. Bardzo ciężko się mu dogaduje z klientami od tych aut, bo pierwszy plan to "tanie części".
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

05 Wrz 2017, 21:26

No niestety w takim przedziale cenowym trzeba się liczyć z tym że któreś wahacze mogą się odzywać i dziwne by było jakby ktoś w audi b5 montował wahacze lemfordera po 200zł sztuka. Jakbym pojechał do mechanika i by mi do b5 powiedział że 200 zeta od wahacza to bym go zabił śmiechem.
Niestety ale ceny audi czy innych bmw były i będą zawyżone przez chodzące legendy niezawodności. Mimo że wydałem na swoją S myślę juz pół wartości auta za które kupiłem to racze wyboru bym nie zmienił :mrgreen:
No ale fakt znam ludzi z klubu którzy w auta za 40 tys montują wahacze po 60zł :mrgreen:
lukasz2452
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 14 11 2007
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi s4 b6
Silnik: 4.2 - 400KM<520
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2004