Audi A4 B5 - Nie zamykają się drzwi od strony pasażera.

12 Lis 2015, 21:20

Witam. Wczoraj kupiłem Audi A4 B5 z silnikiem 1.6. Problem jaki już zauważyłem, to niezamykające się drzwi od strony pasażera z przodu. Zamykałem drzwi kluczykiem, i wszystkie się zamykają oprócz przednich pasażera. Zamykanie pilotem - również. Jako, że jestem świeży i się nie znam na tym, to piszę tutaj.
Wyczytałem teraz na innej stronie, że to niby jest jakiś siłownik, ale zupełnie się na tym nie znam.
Zamieszczam pod spodem filmik.

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

vSilveR
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 11 2015
Auto: Audi A4 B5

13 Lis 2015, 10:49

Zacznij od sprawdzenia wiązki przewodów między drzwiami a karoserią. Potem możesz zdemontować boczek drzwi i sprawdzić, czy wszystkie wtyczką są na miejscu, czy przewody nie są ugnite itd. Następnie wypadałoby sprawdzić sam siłownik np. podłaczając go bezpośrednio pod aku.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q5 hybrid quattro
    Q5 hybrid quattro, pierwszy model hybrydowy Audi, został skonstruowany jako wysokowydajna hybryda równoległa. Tak jak i w dwóch innych hybrydowych modelach Audi, pojazd napędzają: silnik 2.0 TFSI o mocy 155 ...
    Jeszcze bardziej zwrotne: zawieszenie - Audi RS 6 Avant
    Zarówno przednia, jak i tylna oś nowego Audi RS 6 Avant to konstrukcje pięciowahaczowe, osobno pochłaniające siły wzdłużne i poprzeczne. Połączenia i ramy pomocnicze wykonane są głównie z aluminium. Rozstaw ...