Audi A4 B5 nieskładane tylne fotele a pokrowce

25 Cze 2020, 15:42

Mam teraz mały problem bo okazało się, że tylna kanapa się nie składa Za tylnym oparciem mam blachę [brak dostępu do bagażnika] do której siedzenia są przymocowane na stałe i nie mam jak założyć poprawnie pokrowców. O ile na przednich fotelach pokrowce wyglądają całkiem znośnie o tyle na tylnej kanapie jest sporo zmarszczeń a pokrowce nie przylegają tak jak powinny i troche słabo to wygląda. Mogę je jakoś przyczepić nie demontując tylnego oparcia? Ma ktoś jakiś patent/doświadczenie z pokrowcami? Z góry dzięki za pomoc.
MohakMore
Obserwowany

25 Cze 2020, 16:28

Musisz poluzować tylne oparcie bo inaczej nie naciągniesz dobrze pokrowca i będzie się marszczył. Tylko w taki sposób zrobisz to porządznie jak należy :)
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

01 Lip 2020, 07:27

Mam teraz mały problem bo okazało się, że tylna kanapa się nie składa Za tylnym oparciem mam blachę [brak dostępu do bagażnika] do której siedzenia są przymocowane na stałe i nie mam jak założyć poprawnie pokrowców. O ile na przednich fotelach pokrowce wyglądają całkiem znośnie o tyle na tylnej kanapie jest sporo zmarszczeń a pokrowce nie przylegają tak jak powinny i troche słabo to wygląda. Mogę je jakoś przyczepić nie demontując tylnego oparcia? Ma ktoś jakiś patent/doświadczenie z pokrowcami? Z góry dzięki za pomoc.
dziękuję mój problem został rozwiązany
MohakMore
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda we mgle
    Jazda we mgle to jak jazda w chmurach, z tą tylko różnicą, że ich dolna podstawa styka się z powierzchnią ziemi. Kierowanie samochodem w takich warunkach wpływa negatywnie na percepcję wzrokową , m.in. trudniej ocenić ...