Audi A4 B5 - Proszę o ocenę ogłoszenia z linku

28 Sty 2015, 22:12

W DE to tak, ale ceny jak mówisz. Sam się nad A6 C4 zastanawiałem, bo już szukam od Listopada jakieś kombi na trasę, ale o ile cena mnie nie przeraża, to mam co robić z pieniędzmi, które musiał bym oddać na pokrycie akcyzy w przypadku silnika powyżej 2.0. I w zasadzie to mnie najbardziej zniechęca, a w Polsce ciekawe egzemplarze, pojawiają się głównie wśród klubowiczów, ale trzeba też na to trafić.
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI
0

29 Sty 2015, 16:30

DamianCAR napisał(a):Głośny jest ?
Czy to jakaś atrapa ?
Maskownice z głośników ściągnięte pewnie jakiś młody gniewny jeździł
Jak za taką kasę to super wygląda
Dobrze jeździ ?
W sensie jak tam zawias, hamulce itp. ?

Nie jest głośny chyba :roll: sama końcówka jest dospawana.
Ogólnie bardzo dobrze jeździ. Zawiasu nie słychać na dołkach. Nic nie stuka. Jedynie dzisiaj przegub usłyszałem przy ostrym skręcie kierownicy.

Krzychu napisał(a):Nie no nawet ładna ta audica, choć jak możesz to zrób więcej zdjęć zwłaszcza przodu

Proszę bardzo :
Zdjęcie

W porównaniu do poprzedniego mojego samochodu (Audi 80 2.0 90KM) jestem bardzo zadowolony :) Silnik dużo mocniejszy i to się czuje. Lepiej się prowadzi, nie buja tak na zakrętach. Nierówności na drodze też lepiej tłumi. Po za tym silnik ciągle jest suchutki od momentu zakupu. Każdy jeden, który wcześniej oglądałem albo był wymyty albo na dole mokry i biały nalot pod korkiem wlewu oleju a tu nic z tych rzeczy :)
Także z silnika jestem bardzo zadowolony a jak będzie z zawiasem to się okaże. Rozrząd, olej wymienię, gaz założę i mam nadzieję, że długo bezawaryjnie pojeżdżę :)
skodavka
Nowicjusz

Auto: Nie mam
1

29 Sty 2015, 17:03

No naprawdę ładną sztukę wyrwałeś aż jestem w szoku, że tylko 5600 dałeś :shock: zakładaj gaz i ciesz się bezawaryjną jazdą.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
0

29 Sty 2015, 17:26

I masz duże , przestronne ,wygodne auto i komfortowe auto nie jakąś Japońską rdzewiejącą taczkę które są często polecane na forum .

A jak blachy ? Malowane któreś elementy ?
Ja nie to nawet garaż ci nie potrzebny to solidna blacha jest.
Magda93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: WRO
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W140
Silnik: S300 Turbodiesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1998
0

29 Sty 2015, 17:28

Magda93 napisał(a):I masz duże , przestronne ,wygodne auto i komfortowe auto nie jakąś Japońską rdzewiejącą taczkę które są często polecane na forum .

Zadbany japoniec też gnić nie będzie ale trzeba po prostu go zabezpieczyć i do tego Japońce typu aven palą mniej od audicy.
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

0

29 Sty 2015, 17:46

Magda93 napisał(a):I masz duże , przestronne ,wygodne auto i komfortowe auto nie jakąś Japońską rdzewiejącą taczkę które są często polecane na forum .
Wolę zabezpieczyć blachę raz na 2 lata niż robić zawias raz na 2 lata :D
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moto Session 2016 / relacja
    Lubelskie Święto Motoryzacji to coroczne targi Moto Session. W tym roku również je odwiedziliśmy żeby pokazać Wam zdjęcia z tej motoryzacyjnej imprezy. Na targach można było pooglądać nowe modele samochodów ...

29 Sty 2015, 17:49

Koniu napisał(a):Wolę zabezpieczyć blachę raz na 2 lata niż robić zawias raz na 2 lata

Trwałość zawiasu zależy od jakości dróg gdyż mój chrzestny ma pasiora B5 przed FL z 1,9 TDI i jeździ sporo a zawias robił około 3 lata temu więc to zależy.
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

0

29 Sty 2015, 17:59

Krzychu napisał(a):Trwałość zawiasu zależy od jakości dróg gdyż mój chrzestny ma pasiora B5 przed FL z 1,9 TDI i jeździ sporo a zawias robił około 3 lata temu więc to zależy

...
Krzychu napisał(a):2,5 TDI V6 to złom jakich mało a po resztą zawieszenie do kitu.
O Passacie.
Krzychu napisał(a):1,6 ma same słabe strony nie licząc tego, że jest idealny do LPG, tak poza tym to muł palący 12 litrów w mieście i kiepski zawias
O A4 B7
Krzychu napisał(a):Mnie też to zastanawiało ale uważam, że to pewnie przez ten zawias.
O A4 B5
Krzychu napisał(a): a4 i paska nie polecam bo kiepski zawias ew polecam skodę Octavię I z tym samym silnikiem.
A4 i Passat.
Krzychu napisał(a): I wszystkie są auta z tym silnikiem dobre z wyjątkiem passata B5 i a4 B5 ze względu na zawias.

Krzychu napisał(a):Odpuść VW Passata B5 bo to nic dobrego bo robisz zawias co 20-30 k km który kosztuje 2000 zł.

:D :D :D
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
4

29 Sty 2015, 18:05

Nie mówię, że to dobre zawieszenie ale mówię tylko to, że mój chrzestny ma takiego i zawias jeszcze się trzyma a jeździ raczej po równych drogach więc może tylko dlatego tyle wytrzymuje.
Po drogach bardziej dziurawych na pewno długo to nie wytrzyma choć raz widziałem jak koleś w toledo prawdopodobnie uszkodził zawias na sporej dziurze a ma niezłe zawieszenie a co by było jak by to był passat b5 to wolę się nie zastanawiać :lol:
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

0

29 Sty 2015, 18:09

Koniu
Parodia :lol: :lol: :lol:

Ale autko bardzo ładne jak za tą kasę. Gratuluje udanego zakupu :ok:
DamianCAR
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: E36, Opel Vectra C
Silnik: m50b25, 2.0T + LPG
0

29 Sty 2015, 18:35

Widać, że Krzychu pojęcia o motoryzacji nie ma, tylko bez sensu postarza to co tu przeczyta, a z własnego doświadczenie możne powiedzieć tylko ile ma miejsca na nogi z tyłu w polo
asdf550
Początkujący

Miejscowość: Krk
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Lexus IS200
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2002
3

29 Sty 2015, 18:48

Magda93 napisał(a):I masz duże , przestronne ,wygodne auto i komfortowe

chyba się trochę rozpędziłeś/aś z tą przestronnością i komfortem - polecam spróbować konkurencji to się przekonasz o czym mówię, bo nikt nie kupuje tego auta dla tych cech :D
Magda93 napisał(a):jakąś Japońską rdzewiejącą taczkę

i mówi to osoba użytkująca Skodę :lol:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
0

29 Sty 2015, 18:52

asdf550 napisał(a):Widać, że Krzychu pojęcia o motoryzacji nie ma, tylko bez sensu postarza to co tu przeczyta, a z własnego doświadczenie możne powiedzieć tylko ile ma miejsca na nogi z tyłu w polo

Dlatego parę osób (w tym ja) zwracało mu już uwagę, a ten swoje. Najgorsze jest jednak to, że jak chorągiewka ciągle zmienia zdanie, a nowi użytkownicy cenią sobie opinie stałych użytkowników (i słusznie). Dlatego trzeba a) zrobić prawko, b) zbierać doświadczenie, c) dzielić się nim na forum, a nie odwrotnie, bo potem inni mają używanie :(
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
1

29 Sty 2015, 18:59

Dobra powiem tak będę jednak troszku bardziej ostrożny w tym co piszę bo o pasku mam słabe doświadczenie i mówię tylko to co wiem o konkretnym egzemplarzu mojego chrzestnego który akurat dba o auto jeździ ostrożnie więc pewnie dla tego tyle wytrzymuje u niego zawias.
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

0

29 Sty 2015, 19:20

Tu nie chodzi o "paska" tylko o ogólną Twoja wiedze, a właściwie jej brak.
asdf550
Początkujący

Miejscowość: Krk
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Lexus IS200
Rok produkcji: 2002
0