Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
numer21 napisał(a):zdrowego Saaba kombi w benzynie brałbym od ręki
łysy30 napisał(a):numer21 napisał(a):
zdrowego Saaba kombi w benzynie brałbym od ręki
I prawdopodobnie byś tego potem żałował
Też miałem kiedyś fazę na punkcie 9-3, ale po przejażdżce pierwszym oglądanym egzemplarzem szybko się zniechęciłem - auto pozycjonowane jako premium, a wnętrze trzeszczało/skrzypiało bardziej niż w moim Civicu, który ponoć pod tym względem jest "wyjątkowy" W dodatku udokumentowany przebieg poniżej 200 tys. km, a wszystko w środku skrajnie powycierane, wymęczone. Jeździłem wiele razy bliźniaczą Vectrą C i tam wnętrze, pomimo całej jego budżetowości, nie robiło aż tak negatywnego wrażenia.
Dodatkowo właściciel wiedząc już, że auta nie kupię w luźnej rozmowie przyznał, że wyjątkowo rozczarował się tym autem, jego trwałością (miał jakieś problemy z elektroniką i zawieszeniem) i ogólną jakością, a teraz boi się, że będzie musiał sprzedać je za grosze, bo zainteresowanie zerowe.
Robert, 2005, 1.9TiDS PF Arc 1910/150KM
Prawdą jest to, że te silniki diesla produkcji włoskiej są do d..., benzyniaki inna bajka, a mój dieslak to w moim przypadku 135tys km po prostu masakra. Na początku popsuł się EGR, potem koło dwumasowe wraz ze sprzęgłem zaś czujniki ABS, alternator oraz poduszka silnika. A na koniec wtryski, gdyby nie cudny płyn to pewnie bym je też naprawiał i to w ciągu 1 roku. Nie polecam !!! Chyba że z małym przebiegiem i to na gwarancji.
Iron, 2008, 1.9TiDS Linear 1910/150KM
Wyróżnia się wyglądem, jest inny niż wszystkie. Być może to wada mojego modelu, ale mój brat ma wersję poprzednią i też narzeka. U mnie padł rozrząd przed czasem bo przy 85 tys., a powinienem wymieniać przy 120 tys. - na szczęście nic się nie stało. Na domiar tego padło sprzęgiełko w klimatyzacji. Teraz tylko czekać na koło dwumasowe ze sprzęgłem, bo czuję chrobotanie na sprzęgle. Skrzynia biegów to koszmar - muszę raczej z nią walczyć niż z niej korzystać. Poza tym jest OK. Bardzo mało pali, nawet na moją ciężką nogę.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki AUDI. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne AUDI