Audi A4 b6 1.9 TDI

09 Sie 2015, 21:02

Siema.

Sprawa wygląda następująco, kumpel poszukuje dla siebie jakiegoś kombika. Poprzednio miał a4 b5 1.9 tdi i był bardzo zadowolony i znowu padło na a4, tyle że b6. Uprzedzam pytanie o roczny przebieg - w granicach 25kkm. Powiedzcie mi, czy bać się tego przebiegu czy dalej spokojnie pojeździ ( wiem wiem, większość TDIków na polskim rynku ma tylko w granicach 190kkm na liczniku , a w rzeczywistości dobijają do 500kkm :D ) .

Tutaj link do oceny:
[link do oferty na Allegro wygasł]
pabloo92
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rybnik
Prawo jazdy: 20 05 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: BMW e39 / Audi A3 8p
Silnik: 3.0D++ / 2.0 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

10 Sie 2015, 07:14

Masz akurat to szczęście,że przebieg może być autentyczny,jeżeli akurat ten egzemplarz jest zadbany i wszystko wymieniane na czas to nie ma się czego obawiać,pojeździ jak sam piszesz drugie tyle. A jaki budżet na zakup samochodu posiadasz?
Eperfekt
Początkujący

Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Seat
Silnik: Ibiza 1.9
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback

10 Sie 2015, 07:21

Jakby was to interesowało to jest do wzięcia dobrze utrzymane BMW [link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Sie 2015, 09:34

Bardzo ładne to e39 tylko szkoda że to 520d z m47 pod maską . On sam jest zdania że BMW jest złe bo drogie w utrzymaniu itd itp więc nie chcę mu na siłę wciskać BMW. Chodzi mu konkretnie o a4 b6 ew a6 C5 po lifcie tylko i wyłącznie 1.9 TDI więc prosiłbym o ocenę tego egzemplarza który wrzuciłem :) Na inną markę nie jestem w stanie go namówić bo to typowy Mirek przedsiębiorca który uznaje tylko AŁDI jeden dziewięć TDI xD
pabloo92
Nowicjusz
Awatar użytkownika

10 Sie 2015, 10:10

Ale A6 C5 nie jest tanie w utrzymaniu. To nie stara, prosta, trwała C4-ka.
Tutaj zawias wielowahaczowy występuje, z resztą w A4 B6 też jest. Do tego auto z początków produkcji miała kapryśną elektryke. Unikac automatów, większość aut to trupy z 2.5 V6 TDI.. :/ W A4 B6 znowu schodzi bezbarwny lakier z plastików :mrgreen:
Co do danego egzemplarza..
Retusz aż bije po oczach ale cena okej jak za ten rok więc można obejrzeć
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

10 Sie 2015, 17:49

pabloo92 napisał(a):On sam jest zdania że BMW jest złe bo drogie w utrzymaniu itd itp więc nie chcę mu na siłę wciskać BMW.

yyy, że Audi niby tańsze? :D Typowy Janusz, nie Mirek, bo nie handluje autami :D

Jak chce koniecznie Audi to niech szuka i jedzie go oglądać, bo co byśmy nie napisali to i tak uzna, że się nie znamy i pojedzie oglądać :ok:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Czy system start/stop naprawdę oszczędza paliwo?
    Mam system start-stop w nowym samochodzie. Kilkadziesiąt razy dziennie potrafi się wyłączyć i włączyć na skrzyżowaniach i nic nie trzeba doładowywać akumulatora. Czy system start/stop na prawdę oszczędza paliwo? Jakie są ...

10 Sie 2015, 22:29

No więc pojechał zobaczyć i przyjechał ... bez auta :D W sumie, po krótkich namowach przekonał się do e46 touring. Znalazł w sumie jedną ładną sztukę i jakbyście ja tak ocenili ...

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Dzida według niego Audi są najlepsze, części najtańsze, nie rdzewieją i ogólnie najlepsze auto na świecie :D :lol:
pabloo92
Nowicjusz
Awatar użytkownika

11 Sie 2015, 07:52

Dobrze, że nie napalił się aż tak. Ciekawe jest to, że jak ktoś zobaczy wymarzone auto w stanie typowym dla polskiego rynku to daje się namówić na inne (tak też jest z moim sąsiadem) :mrgreen:

Nie za tanie to BMW w takim wypasie? :sly: No i przebieg :D Ogólnie zerknąć nie zaszkodzi, a o samym BMW pewnie więcej wiedzieć będziesz :yes:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

11 Sie 2015, 07:58

Dokładnie, on na to auto był już tak napalony że bez oględzin chciał ją brać w ciemno :D No ale, kilka rzeczy nie spasowało mu podczas jazdy próbnej :D

Co do BMW chodzi mi właśnie o ocenę auta po zdjęciu na co zwrócić szczególną uwagę - czy są jakieś elementy źle spakowane itd bo ja tego nie ogarniam po zdjęciach :D Co do reszty auta to wiem ma co zwrócić szczególną uwagę przy ewentualnych oględzinach tej e46 z nim. Jedyne co mi nie pasuje to, to że według numeru VIN ma multifunkcje w kierownicy.
pabloo92
Nowicjusz
Awatar użytkownika

11 Sie 2015, 08:15

hm czyli możliwe, ze kierownica wymieniana z powodu dzwona albo wysokiego skręconego przebiegu
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

11 Sie 2015, 08:24

Jakby to był mój wybór to nie pchałbym się w 320d tylko 330d. Ale to jest Janusz, tego nie zrozumiesz :D Co do tej e46, to tak wszystko wg VINu się zgadza tylko ta kierownica... No i przebieg jakby nie było śmieszny jak na 11 letnie auto.
pabloo92
Nowicjusz
Awatar użytkownika

11 Sie 2015, 08:30

Tanie części i niezawodność - mit z czasów Audi 80 i 100. Później nadeszły te 2.5 TDI V6 i Multitronic. Ogólnie mam wrażenie, że Janusze szukają diesla, który mało pali, bo nie mają kasy na instalację gazową, na której naprawdę by zaoszczędzili. Dzisiaj 6l ON to jakieś 13,5l LPG.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002