Audi A4 B6 2.5TDi Quattro, Problem z ukladem paliwowym.

15 Wrz 2012, 23:39

Witam, jeżdżę Audi A4 B6 2.5tdi quattro. Z góry zaznaczę, ze jestem posiadaczem tego auta od równo 3 miesiące i jest to moje pierwsze auto, wiec jeszcze wszystkiego nie wiem, jak zrobić, jak naprawić. Opisze moj problem po kolei. Tydzień temu 2km przed domem zapaliła mi się rezerwa, a komputer pokazywać ropy na 80km. Wjechałem na podwórko i czekałem na ochłodzenie turbiny. Nagle zaczęły się falowania obrotów i nagle zgasła. Przekręciłem ją ze dwa razy, ale nie odpaliła. Domyśliłem się, ze brakło paliwa.Na drugi dzień dolałem 3.5 litra i znów nie zaskoczyła. Kolejnego dnia dolałem jeszcze 5litrow i ciągle nic. Przy okazji rozładowałem akumulator. Wczoraj naładowałem akumulator i po jakiś 20sekundach kręcenia miała ochotę odpalić, ale obroty nagle spadły i dalej to samo. Pojawił się tez mały dymek z rury(było czuć przepalona ropę, chyba) Tak 3 razy. Dzisiaj kumpel odkręcił wtrysk żeby zobaczyć czy podaje paliwo. Podaje, ale w trakcie kręcenia mija kilka sekund zaczym poleci ropa. Jaka może być tego przyczyna? Pomóżcie, proszę.
kimbo
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 11 2010
Auto: Audi A4 B6
Silnik: 2.5TDI quattro 180KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

10 Sie 2013, 08:48

mi nie chcial wogole odpalic jak byl wadliwy filtr paliwa. (a byl nowy okolo 3 miesieczny) Tez na poczatku ciezko odpalal a potem nie odpalil juz wcale. Nie wiem czy to bedzie ta przyczyna u Ciebie. sprobuj czy odpali na krutko bez filtra i bedziesz wiedzial. :)
dangos
Nowicjusz

Auto: A6
Silnik: 2.5 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

@Mii - pierwszy SEAT oferowany wyłącznie on-line
    Krótko po wprowadzeniu do sprzedaży miejskiego auta SEAT-a modelu Mii, hiszpański producent wprowadza unikalną wersję swojego przedstawiciela segmentu A – @Mii, który będzie dostępny tylko przy zamówieniu ...
    Audi Q5 hybrid quattro
    Q5 hybrid quattro, pierwszy model hybrydowy Audi, został skonstruowany jako wysokowydajna hybryda równoległa. Tak jak i w dwóch innych hybrydowych modelach Audi, pojazd napędzają: silnik 2.0 TFSI o mocy 155 ...