Audi A4 B6 - brak ogrzewania a turbina

07 Lut 2021, 19:47

Mam problem dotyczący ogrzewania auta (audi A4 B6 1.9 tdi awx). Otóż gdy odpalam i jadę normalnie nie załącza się ogrzewanie (wieje zimnem mimo ustawienia najwyższej temperatury) a gdy przekrocze prędkość ok. 100km/h wyłącza się turbina ale zaczyna w tym samym momencie grzać. Nie mam pojęcia jaki to może mieć związek. Czy jesteście w stanie pomóc ? Może to jakiś problem z elektryka? Źle kable podłączone? Z góry dzięki za pomoc ;)
magdallena
Obserwowany

07 Lut 2021, 20:49

Jedno nie ma związku z drugim à co chcesz powiedzieć przez to że turbina się wyłącza? Jaka temperatura płynu się utrzymuje?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

07 Lut 2021, 21:56

Turbina się wyłącza wgl nie ma wtedy mocy tak jakby była przeładowana i komputer ja wyłączał. Temp wody po zagrzaniu utrzymuje się na 90 *C
magdallena
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Czy agresja na drodze może być zaraźliwa?
    Nieprzyjemne gesty, nadmierne używanie klaksonu, zajeżdżanie innym drogi czy naciskanie na innych kierowców przez jazdę zbyt blisko – to wszystko nie tylko stwarza zagrożenie i brak szacunku, ale może również ...