Audi A4 B6 czy B7 ? benzyna

14 Sie 2016, 19:20

Witam!
Chciał bym się poradzić co wybrać, tak jak w temacie. Ponieważ mój budżet to około 30k na samo auto, i ten samochód będzie na pewno sprowadzony z Niemiec z tym że nie wiem czy lepiej kupić starszy model z ostatnich lat produkcji czyli B6 na jakimś lepszym wypasie powiedzmy jakiegoś S line, i wydać na niego troche mniej powiedzmy 25k, czy pchać się w B7 z początku produkcji. Dodam że chciał bym silnik 1.8T i w przyszłości go zagazować jeśli będzie potrzeba. Do kupna auta myślę że będę się przymierzał najszybciej na wiosnę. Osobiście wolał bym B7 no ale to chyba jak większość ludzi. Co o tym sądzicie ?
Tuki
Nowicjusz

Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.2 16V 80KM
Skrzynia biegów: Manualna

14 Sie 2016, 21:16

To ja jestem chyba jakiś dziwny, bo wolałbym b6 :mrgreen:
Jak dla mnie 25k za b6 to trochę rozbój, no chyba, że mówimy o jakimś S/RS4 to wtedy można dać i te 30. Jeśli jednak mówimy o normalnych wersjach to lepiej brać b7.

Choć jakby się tak zastanowić, to w tym budżecie b7 w Niemczech to będzie od jakiegoś Turka czy innego szemranego Bułgara :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

14 Sie 2016, 21:20

No nie do konca, a to ze od turka to wcale nie musi oznaczac ze jest auto szemrane

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

tutaj jest jakis przyklad ze mozna
Tuki
Nowicjusz

14 Sie 2016, 21:25

Nie masz konkretnego adresu prywatnej osoby i będziesz szukał po ogłoszeniach jak w PL to daj sobie spokój..tam tak samo sprzedawane są śmieci jak u nas..a do tego transport opłacenie..po co na co?

Ja bym poszedł w b7 bo stylistyka nawiązuje do nowoczesności B6 trąci trochę latami 90...taką końcówką..

1,8T to dobry silnik, ale warto sprawdzić czy nie pluje olejem, szczelności, stan turbo, dwumas itd..
Lovato34
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wlkp
Prawo jazdy: 18 08 2002
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: VW Golf 4
Silnik: 1,8T
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2000

14 Sie 2016, 22:21

Tuki napisał(a):No nie do konca, a to ze od turka to wcale nie musi oznaczac ze jest auto szemrane
subuję ten kanał i wiem, że jedna jaskółka wiosny nie czyni :ok: w 100% zgadzam się z Lovato34, że na zachodzie nie niemieccy handlarze też kombinują jak mogą, podobnie jak w PL
'Dla równowagi mogę Ci podesłać to

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

, jednak będzie to, podobnie jak Twój, argument-inwalida, ponieważ to logiczne, że handlarze aby zarobić kupują auta nie zawsze w całości
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

15 Sie 2016, 09:58

W takie polskie komisy to na pewno bym nie jezdzil jak bym mial kupic auto od polaka to bym to zrobil w polsce
Tuki
Nowicjusz