03 Sty 2015, 13:40
Wydaje mi się, że celujesz w auto trochę premium więc E46 będzie jak najbardziej dobrym wyborem. Blachy, silniki, zawieszenie - naprawdę pierwsza klasa.
Twoje pozostałe propozycje to dla mnie takie premium na pół etatu. S40 ma za dużo wspólnego ze zwykłym Fordem, a A4 to tylko VW. Na twoim miejscu brałbym E46. Chyba, że chcesz coś w bardziej sportowym zacięciem, to popatrzyłbym na japończyki (chociaż one w PL nie uchodzą za prestiżowe, więc mniej do lansu). Za 25 tys może trafisz fajnego Accorda VII.
Wiem, że się narażę wielu forumowiczom, bo Audi (zresztą Volvo też) to szczyt marzeń i prestiżu, wyznacznik pozycji społecznej i sukcesu dla wielu Polaków. Zwłaszcza Audi uchodzi za szczyt techniki, bezawaryjności, komfortu itd, ale niestety jak się próbuje je porównać do innych aut podobnej klasy, to rewelacji nie ma, a dopłata za cztery kółka na kierownicy jest bardzo duża. Nie twierdzę, że Audi to złom, bo stylistycznie podobają mi się, pewnie też da się wybrać bezawaryjny model, ale są po prostu za drogie w stosunku do tego co oferują (a są drogie, bo są modne).
Dlatego ode mnie E46, ewentualnie Accord VII.