Audi A4 b7 1.8T quatro czy chip ma sens?

03 Mar 2019, 17:45

Siemka mam pytanie bo myśle nad zczipowaniem mojego adiego 1.8t 163km na ok 190 max 200koni jak da rade. Autko jest w fajnej kondycji widać zadbane wszystko robione na bieżąco + z 2tyg temu robiłem rozrząd :) przejechane ma aktualnie PRAWDZIWE 283tys przebiegu. Znalazłem fajny warsztat co mi to zrobi za 1000zł z gwarancją i wykresem. Co myślicie opłaca się go czipować czy dużo mi to nie da.

ps. Autko lata na nowej instalacji gazowej STAG z reduktorem i wtryskami na 250 kucyków :happy: :lol:
kubacz00
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 10 2000
Auto: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0tddi
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • 12 Mar 2019, 21:53

Przy dobrze zrobionym programie na pewno odczujesz różnicę tylko pytanie czy mając LPG dodatkowo tak wysilać jednostkę?
    Czy za tą cenę masz wliczone pomiary na hamowni przed i po programie? Musisz pamiętać, że będzie trzeba również zrobić korektę mapy przy LPG po takich modyfikacjach.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kultura jazdy w korkach - czy też tak jeździcie?
      Mamy miesiące w których na drogach jest ciaśniej niż zwykle. Wtedy częściej niż zazwyczaj możemy spotkać się z zatorami na drodze. W takiej sytuacji częściej też możemy zostać mimowolnymi świadkami lub nawet ofiarami ...
      Pakiet tuningowy TRD dla nowego Lexusa LS
      Japońska firma TRD, dostawca fabrycznych rozwiązań tuningowych dla Lexusa, przygotowała zestaw akcesoriów do tuningu najnowszej, piątej generacji flagowej limuzyny Lexus LS F SPORT. Zestaw TRD do tuningu aerodynamicznego ...