Audi A4 b7 1.8T quatro czy chip ma sens?

03 Mar 2019, 18:45

Siemka mam pytanie bo myśle nad zczipowaniem mojego adiego 1.8t 163km na ok 190 max 200koni jak da rade. Autko jest w fajnej kondycji widać zadbane wszystko robione na bieżąco + z 2tyg temu robiłem rozrząd :) przejechane ma aktualnie PRAWDZIWE 283tys przebiegu. Znalazłem fajny warsztat co mi to zrobi za 1000zł z gwarancją i wykresem. Co myślicie opłaca się go czipować czy dużo mi to nie da.

ps. Autko lata na nowej instalacji gazowej STAG z reduktorem i wtryskami na 250 kucyków :happy: :lol:
kubacz00
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 10 2000
Auto: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0tddi
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • 12 Mar 2019, 22:53

Przy dobrze zrobionym programie na pewno odczujesz różnicę tylko pytanie czy mając LPG dodatkowo tak wysilać jednostkę?
    Czy za tą cenę masz wliczone pomiary na hamowni przed i po programie? Musisz pamiętać, że będzie trzeba również zrobić korektę mapy przy LPG po takich modyfikacjach.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Citigo - samochód do miasta
      Do miejskiego malucha z Czech należy około 17 proc. rynku. Od stycznia do kwietnia 2019 zarejestrowano 961 egzemplarzy. To najmniejszy samochód czeskiej marki, produkowany od 2011 roku w Bratysławie, razem z VW up! ...