Audi a4 b7 1.9 tdi - ocena

16 Lip 2015, 19:44

Witam, chciałbym kupić audi a4 b7 z silnikiem 1.9 tdi ( z tego co czytałem jest mało problematyczny i oszczędny - na tym mi najbardziej zależy). Przeszukując oferty trafiłem na kilka i chciałbym zapytać bardziej doświadczonych osób o zdanie czy warto zaprzątać sobie głowe tymi samochodami:
1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
4. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Czy w cenie ok. 30 tys. zł moge liczyć na godny uwagi model ?
Jednocześnie chciałbym zapytać jakich najczęściej napraw mogą wymagać te samochody gdy ich przebieg osiągnie około 200 tys. km ? Z jakimi kosztami się wtedy liczyć i na jak długo taka naprawa wystarcza (np. ile średnio km wytrzymuje rozrząd wymieniony przy przebiegu 200 tys. km - przy założeniu że wymianą zajeli się ludzie z głową i założono dobrej jakości sprzęt).

Dziękuję i pozdrawiam !
elobaza
Obserwowany

Auto: Nie mam

16 Lip 2015, 19:56

elobaza napisał(a):Jednocześnie chciałbym zapytać jakich najczęściej napraw mogą wymagać te samochody gdy ich przebieg osiągnie około 200 tys. km ? Z jakimi kosztami się wtedy liczyć i na jak długo taka naprawa wystarcza (np. ile średnio km wytrzymuje rozrząd wymieniony przy przebiegu 200 tys. km - przy założeniu że wymianą zajeli się ludzie z głową i założono dobrej jakości sprzęt).

Przebieg 200 tysięcy te auta miały jakieś 3-4 lata temu. Prawdziwy przebieg to pewnie od 300 w górę. Ostatnio na Allegro był Mercedes W212 z 2011 roku z przebiegiem 451 tysięcy.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

16 Lip 2015, 21:48

Popatrz sobie na 3 letnie audi A4 B8 jakie mają przebiegi w niemczech ;)

Kolejna sprawa, że 1,9TDI w Audi B7 to całkiem inny silnik (czyt. nie tak pancerny) niż stare radem a A4 B5 czy Golfa IV

Rozrząd jakieś 700zł i to zawsze po zakupie musisz zrobić, chyba, że masz nienagannie udokumentowany (u handlarzy się nie liczy)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Jak poruszać się po kierownicy?
    Prawidłowe ułożenie rąk na kierownicy ma zasadniczy wpływ na bezpieczeństwo jazdy, ponieważ właśnie dzięki niej kierowca ma kontrolę nad układem kierowniczym i zawieszeniem. Tylko prawidłowe trzymanie koła kierownicy umożliwia ...