Audi A4 B7 1,9TDI jaka wersja silnika??115km czy 116km

27 Wrz 2010, 23:13

Zamierzam kupić Audi A4 B7 1,9tdi i tu pytanie która z wersji tego silnika jest lepsza,jaki wtrysk itp i która jest bardziej podatna na podniesienie mocy w późniejszym czasie do ok 130-140km z góry dzięki za odp

[ Dodano: 28 Wrzesień 2010, 20:41 ]
nikt się nie zna patrze....
danielos 1987
Nowicjusz

Miejscowość: LOMZA

07 Gru 2010, 22:41

jWitam ja zbieram kasiore na audi a4 ale b6 nie polecam silnika 1.9 tdi 130 bo jest jednostka wyzyłowana takie jest moje zdanie a te auto wazy wiec 2.0 tdi 140 cr :roll:
SEBASTI
SEBASTI
Nowicjusz

Miejscowość: Ożarów

07 Gru 2010, 23:47

Niepotrzebny odkop.
A poza tym jeśli chcesz mieć B7 z 2.0 TDI CR to musisz zrobić SWAP z B8 albo innego nowszego Audi bo w B7 ten silnik nie występował.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

10 Gru 2010, 16:41

Podepnę się trochę pod temat, ze swoją sprawą; mianowicie:

1. Co sądzicie o tej ofercie... Jak widać coś nie gra, na pewno przebieg, no i ten rok. Ale jednak cena jest atrakcyjna... [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

2. Jakie są wasze spostrzeżenia co do opcji; Audi A4 1,6 lub 1,8 + LPG (oczywiście sekwencja zero fuszerki). Jak to się ma w porównaniu do typowego Diesla. Może nie zależy mi na komentarzach co do żywotności takiego auta, ale bardziej co do niezawodności oraz ekonomiczności (spalanie)? Taka opcja jest atrakcyjna ze względu na cenę auto stricte benzynowych.
Lucjusz1992
Nowicjusz

Miejscowość: Pomorskie

10 Gru 2010, 16:45

Lucjusz1992 napisał(a):Podepnę się trochę pod temat, ze swoją sprawą; mianowicie:

1. Co sądzicie o tej ofercie... Jak widać coś nie gra, na pewno przebieg, no i ten rok. Ale jednak cena jest atrakcyjna... [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

2. Jakie są wasze spostrzeżenia co do opcji; Audi A4 1,6 lub 1,8 + LPG (oczywiście sekwencja zero fuszerki). Jak to się ma w porównaniu do typowego Diesla. Może nie zależy mi na komentarzach co do żywotności takiego auta, ale bardziej co do niezawodności oraz ekonomiczności (spalanie)? Taka opcja jest atrakcyjna ze względu na cenę auto stricte benzynowych.

Śmierdzi na kilometr lipą.... zdjęcia 2007rok, przebieg ...hmmm przemilczmy. Reasumując odpuść sobie tą A4.
MordaS13

10 Gru 2010, 20:11

To znów ja... :mrgreen:
Wygląda na to, że będę was jeszcze trochę męczył...

Następna oferta: [link do oferty na Allegro wygasł]

Co sądzicie? Auto będę oglądał jutro, ze względu na dojazd (15km ode mnie). Ale miłe widziane uwagi? Przebieg kręcony, na 100%, ale na co jeszcze zwrócić uwagę? Postaram się auto zawieść na warsztat jeżeli nie uda mi się wywnioskować na miejscu co i jak (z pomocą znajomego mechanika). Interesujący jest jeszcze fakt rejestracji... Rejonowe to GS; GSL; GLE itp, zaś tu mam do czynienia z zachodniopomorskimi...

P.S Wiem, że męczę ale każda pomoc jest coś warta! Z góry dziękuje za odpowiedź...
Lucjusz1992
Nowicjusz

Miejscowość: Pomorskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Design of the Year - nagroda dla SKODY Octavia
    "Nagroda "Design of the Year" to wielki zaszczyt dla SKODY i ogromne wyróżnienie dla całego naszego zespołu. Nowa Octavia jest klasą sama w sobie pod każdym względem. Jej doskonałe proporcje, czyste i ostre linie nadwozia ...

10 Gru 2010, 20:55

Jeżeli masz tylko 15km to jedz i zwróć uwagę na tył ( chodzi mi głównie o klapę, czy są równe szczeliny wszędzie itp) oczywiście na przód i boki również zwróć uwagę. Zapytaj się czemu lewa lampa od kierunkowskazu jest zółta a prawa biała jak nówka. Mi się wydaję że coś mogło być z tyłem, ale to są zdjęcia, każde z nich jest robione pod innym kątem, wiec to może być złudzenie :razz:
Dragus
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: ..:>>.?

10 Gru 2010, 21:03

A to ja jeszcze podepne się trochę ;) Da radę w ogóle znaleźć taką A4 w benzynie w dobrym stanie ? w cenie ok 10 tys ?
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012