09 Maj 2016, 11:10
Witam.
Posiadam Audi A4 B7 2.0 140 KM z roku 2006. Przechodząc od razu do sedna, sporadycznie wyskakiwał mi dziwny błąd i zaleceniem mechanika było czyszczenie turbiny. Niestety chyba ów mechanik nie znał się na rzeczy bo spie...ył robotę. Turbina zaczęła zasysać olej do całego układu. Turbinę niestety musiałem całą regenerować, a układ w miarę możliwości został wyczyszczony. Inny mechanik który mi to robił stwierdził że wszystko jest ok. a komputer nie pokazuje żadnych błędów (różnicy ciśnienie, niczego). Jednak martwi mnie fakt że przed regeneracją samochód przekraczając 2000 tyś obrotów ,, wgniatał '' mnie w fotel, a teraz nie ma wyraźnego odepchnięcia tylko co najwyżej jakieś minimalne ale to przy 2500-3000 obrotów, nie ,,zbiera'' się tak jak wcześniej. Jak już wspomniałem mechanik nie widzi żadnych błędów na komputerze i dla niego wszystko jest ok. a mi jednak się to nie podoba. Wspominał że turbina po regeneracji może być słabsza ale jakoś nie jestem przekonany. Nie znam się na mechanice dlatego liczę na waszą pomoc.
Pozdrawiam