16 Sty 2015, 00:01
Drgań poprzecznych na wolnych obrotach nie odczuwam. Tylko jak ruszam z biegu 1 lub jak cofam. Wtedy zaczyna drgać, tak, jakbym sprzęgło przytrzymywał. Wygląda to mniej więcej tak jak ruszają adepci w trakcie nauki jazdy (no może przesadziłem - nie aż tak bardzo - ale chciałem w ten sposób naświetlić problem).
Faktem jest, że po wymianie - a raczej po regeneracji- autem przejechałem tylko ponad 2 tys. km. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale ten problem drgań przy ruszaniu jest bardziej odczuwalny jak silnik jest rozgrzany - gdy zimny, podczas wyjazdu z garażu prawie nie odczuwalny.
Co do tej nieszczęsnej regeneracji, to firma z Kielc wykorzystała podzespoły, które ściągała z Niemiec. Dowiedziałem się tego, gdy po kilku dniach otrzymałem z tej firmy wiadomość, że do regeneracji mojego typu dwumasy nie mieli części i czekają na dostawę z Niemiec, dlatego termin wydłużyli do 1,5 tygodnia.
Zdaję sobie sprawę, że regenerowane części nie wytrzymają tyle co nowe - oryginalne, ale problem rozpoczął się już po (sic!) 2 tys. km. Dla tego zdecydowałem się PROSIĆ o radę, bo choćby tylko wyjęcie skrzyni aby sprawdzić stan dwumasy to koszt ok 700 zł - a w serwisie Audi 1.150 zł.
Pozdrawiam!