Audi a4 b7 2,0 tdi falowanie autem, bujanie.

17 Gru 2014, 19:14

Witam wszystkich formuowiczów!!! Czesc :D Jestem tutaj nowy, mam problem z audi a4 b7 2,0 tdi 140 km. :shock: {270 tys km przejechane} Otoz wystepuje male falowanie silnikiem,buda.Obroty sa w porzadku,odpala ok tylko nie wiem czy mam za duze obroty 900. Podrzuca nieregularnie chodz caly czas na biegu jalowym.Zrobione jest w nim nowa pompa oleju, turbina ,kolo dwumasowe ze sprzeglem. Wymieniona lewa poduszka od strony kierowcy.Bylem na sprawdzeniu wtryskow nic nie wykazuje i caly osprzet silnika nie pokzauje bledow.Na co moge zwrocic szczegolna uwage??? Z gory dzieki! :!:
mruczektomek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 02 2009
Auto: audi a4 b7
Silnik: 2,0 tdi 140kM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005
  • 18 Gru 2014, 16:36

Zaraz zaraz - najpierw piszesz
    mruczektomek napisał(a):Otoz wystepuje male falowanie silnikiem

A zaraz potem
    mruczektomek napisał(a):Obroty sa w porzadku

I znowu zaraz po tym
    mruczektomek napisał(a):nieregularnie chodz caly czas na biegu jalowym

A więc co jest faktycznie z tym silnikiem? Jakby silnik chodził jak to nazwałeś nieregularnie, to obroty by falowały.
    A na przyszłośc - zanim napiszesz temat, zapoznaj się z tematyką działów na naszym forum i umieszczaj swoje tematy w odpoiwdnio tematycznie działach za co z góry dziękuję :wink: Przenoszę do odpowiedniego działu.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

18 Gru 2014, 22:42

Slyszalem,ze te silniki maja jakams taka przypadlasc,dlatego jestem w trakcie dochodzenia o co tu chodzi.Silnik chodzi wzorowo kreci pali rowno obroty 900 . Jest tylko takie male odczucie na biegu jalowym jakby wtrysk jeden nie domagal i delikatnie podbija autem takie male podrygi.Jednak ze Wtryski mialem sprawdzane podaja dobrze.Chodz jak wiadomo lepsze sprawdzenie jest gdy sa wyjete. MOje odczucia- od strony kierowcy czuc najmocniej ,na pedale sprzegla jak ciutke wdusze cos tam sie przenosi.Moze cos tam w skrzyni nie tak>>? poduszke mialem orginalna avona i teraz wyminilem na swaga..moze tam zle amortyzuje.|Podbija silnikiem i takie jest odczucie? reguralnie na biegu jalowym . NIe ma przerwy. Silnik chodzi idealnie tylko do tego sa takie pukniecia delikatne.MOze uszczelniacze... nie mam pojecia ?? poprosze o jakies sugestie|>??
    mruczektomek
    Nowicjusz

19 Gru 2014, 17:07

Rozmawialem z mechanikiem ktory naprawial auto przed moim kupnem i powiedzial ze walki sa nowe,a pompa oleju po regeneracji.Jest na to jeszcze gwarancja. Powiedzial ze te 2,0 tdi ma taki male "bujniecia" na biegu jalowym.(delikatne) Ze to normalne..>>????
    mruczektomek
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
      Volvo V90 Cross Country w zimie
      Volvo V90 Cross Country powstał, by stawić czoło trudnym warunkom drogowym i pokonywać oblodzone i zaśnieżone szosy. Do tego miał być duży i komfortowy. Trzeba przyznać, że udał im się ten zabieg! Sami Szwedzi przyznają, ...