Audi A4 b7 2.0TDi turbina?

25 Lis 2024, 09:39

Witam.
Od kiedy zrobiło się zimno mam problem z moim audi. Dojeżdżając do 120 km/h nagle ją odcina i traci moc, nie mogę pojechać więcej, jednak po zjechaniu, wyłączeniu silnika i ponownym uruchomieniu i rozpędzeniu już bez problemu jedzie więcej - i dzieje się tak codziennie rano , pomimo że przed ruszeniem rozgrzewam ją około dwóch minut. Obstawiałam że problem jest z turbiną, ale zanim wydam na to jest jeszcze coś co pojawia się wraz z tym problemem. Dzieje się tak za każdym razem gdy termometr zewnętrzny pokazuje temperaturę na minusie ALE pokazuje ją też gdy jest zdecydowanie na plusie i dodatkowo pokazuje mi w tym momencie że jest po -40 stopni i mniej i w trakcie jazdy temperatura ciągle skacze. Termometr jest pewnie do wymiany, ale czy fakt że pokazuje tak niską temperaturę jak -40 może wpływać na to, że spada moc? Z góry dziękuję
natalia1502
Obserwowany

25 Lis 2024, 10:04

Bez podłączenia komputera i diagnostyki to wróżenie z fusów, moze być turbo a może być jakiś wężyk lub czujnik.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...