Audi A4 B7 (2004-2007) - sedan quattro - prześwit ?

28 Maj 2017, 08:16

Słuchajcie, wie ktoś z Was może ile wynosi prześwit w a4 b7 quattro sedan - nie mogę znaleźć tej informacji, bo gdzieś widziałem, że jest trochę wyższy niż w ośce, która ma wg danych na różnych stronach tylko 120 mm (wg niektórych tylko 106 (sic!) . Jeżeli rzeczywiście ma tylko 120 mm to muszę odpuścić, nie na moją drogę do domu, ale jeśli jest wyższy choć o 15 mm, to może bym i się zdecydował.
jnemo99
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 02 1929
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: nie mam
Paliwo: Benzyna

28 Maj 2017, 11:13

A wziąłeś pod uwagę zużywanie się zawieszenia, a co za tym idzie zmniejszanie się prześwitu podczas eksploatacji? A w twoim przypadku, jak masz wybositą drogę do domu, to ważne. Musisz wziąść pod uwagę o ile może się obniżyć to zawieszenie podczas eksploatacji, żeby nie targało podwoziem po tej drodze. Jak dla mnie śliska sprawa, bo tego nikt ci nie obliczy, bo to niemożłiwe jest. Na twoim miejscu celowałbym w auta o nieco wyższym prześwicie. Albo ubiegał się o wyrównanie drogi.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

28 Maj 2017, 19:14

na porządne utwardzenie drogi nie ma szans, za duży wydatek - to ponad 1 km, a droga jest wyłącznie moja. Co roku jest równana i co roku się wybija. Na suva nie mam ochoty, preferowałbym sedana, ale wybór w wersji z napędem na dwie osie, nawet dołączanym , jest niewielki. A4 quattro byłoby fajne, ale masz rację, sam się ciągle oszukuję, że to najlepszy możliwy wybór.
jnemo99
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 02 1929
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: nie mam
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 Prototype - samochód elektryczny
    Renault 5 Prototype pokazuje ambicje marki – Renault chce upowszechnić dostęp do samochodów elektrycznych dzięki modelowi, który wejdzie do sprzedaży w 2024 roku. Stylistyka nowego modelu nawiązuje do ...
    TOP 10 wskazówek oszczędnej jazdy hybrydą
    Oszczędnej jazdy (EKO) musimy się nauczyć. To nie jest tak że wsiadasz do hybrydy i już jesteś ekologiczny. Oczywiście w pewnym sensie tak ale chcąc wykorzystać potencjał tego napędu trzeba pamiętać o pewnych zasadach dzięki ...