Audi A4 B7 2005r 2,0TDI

29 Sty 2010, 19:12

Witam! Do Audi A4 B7 2005r założyłem reflektory z postojem diodowym( takie jak mają w nowszym modelu tyle ze podróba) ale jak włączę światła po kilku sekundach jedna lampa gaśnie( chodzi o diody led) a gdy wyłączę światła i włączę ponownie jedna się zapala a ta druga która wcześniej zgasła tylko błyśnie i nie świeci ale (teraz będzie najważniejsze) gdy wyłączę silnik i zapłon i włączę światła te właśnie ledy to mogę zostawić na cały dzien i świecą a gdy tylko odpalę silnik jedna po kilku sekundach gaśnie. Nic nie dała reklamacja i wymiana lamp to samo takze coś z elektyką, ale z drugiej strony na VAG-u nie wykazuje żadnego błędu tylko po zaraz po założeniu tych lamp na komputerze w samochodzie zaświeciła się kontrolka z przekreśloną żarówka ale póżniej już nic się nie działo na wyświetlaczu komputera Proszę o pomoc!!! Z góry dziękuję!!!!:please:
naanek
Nowicjusz

Miejscowość: Zakrzów
  • 29 Sty 2010, 19:27

A ja sądze,że coś nie łączy jak silnik chodzi - po prostu od drgań rozłącza napięcie na postojówki ( czyli na diody) - proponuje jeszcze dokładnie zmierzyć czy jest napięcie na postojówce podczas pracy silnika.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

30 Sty 2010, 17:27

Podobno komputer widzi że żarówka jest spalona, bo ledy pobieraja mniej prądu i dlatego odcina dopływ. Nie bardzo wiem co z tym zrobić ? A autko z tymi reflektorami wygląda naprawdę świetnie ale jak nie da się z tym nic zrobić będę zmuszony oryginalne założyć! Może ktoś miał podobny przypadek, proszę pisać. Dzięki!!! :cry:
    naanek
    Nowicjusz

30 Sty 2010, 17:35

naanek napisał(a):Podobno komputer widzi że żarówka jest spalona, bo ledy pobieraja mniej prądu i dlatego odcina dopływ.

Pewnie ,że komputer widzi w końcu masz informacje na FIS-ie (kontrolka z przekreśloną żarowką) i kto ci powiedział,że odcina prąd (niby jak) - a sprawdzileś napięcie czy jest na przewodzie tak jak ci pisałem?
    Sprobuj podłączyć też tą starą lampe i sprawdź czy na niej jest postój.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

30 Sty 2010, 19:09

Tak na starej wszystko jest cacy. Tylko na ledach głupieje i to z jednej strony chociaż zdaża się że obie nie świecą albo też lewa świeci a prawa nie świeci. Niewiem o co chodzi, ale jest to dziwne a to że komp odcina zasilanie przeczytałem na innym forum.

[ Dodano: Czw Lut 11, 2010 13:35 ]
    Widze brak pomysłów. Zagladałem tez na inne forum ale raczej nikt nie zna konkretnej odpowiedzi dlaczego tak się dzieje na oryginalnych lampach wszystko świeci, a na ledach głupieje. Dzięki za zainteresowanie!!! Jakby ktoś coś wymyslił proszę o info. Będe wdzieczny! Póki co musze założyć oryginalne . :sad:
    naanek
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Audi S8 "Samochodem roku 2013" na Ukrainie
      Audi S8 zdobyło prestiżowe wyróżnienie na Ukrainie. W klasie luksusowych limuzyn przyznano mu tytuł "Samochodu roku 2013". Werdykt podjęło jury składające się z ekspertów w dziedzinie motoryzacji i osób ...