Audi A4 B7 czy Volvo S40 czy VW Passat B6

20 Sty 2014, 01:33

Sorrki ale ja jestem kobieta i jak czasami czytam takie pierdoly co piszecie to mi kichy skreca
Ja mam volvo s40 2.0 d3 150 km 6 biegow to audi passat czy alfa sie chowaja
jak dla mnie passat to niemieckie auto gdzie w niemczech jezdza nim tylko farmerzy co znam ludzi którzy to auto zachwalaja
audi bardzo przereklamowane niemieckie auto jezdzi sie nim jak by sie siadlo na deske kiedys uwielbiam audi ale do czasu jazdy nim lub siedzenia jako pasazer nawet z tylu nie ma 1/3 tego komforut co nie którzy gadaja
teraz alfa od 1986 jest wlasnoscia koncernu fiata to odpowiedź juz masz no chyba ze jestesmy milionerami to jak wsadzimy w ciul kasy kupimy taka z najwyzszych polek to moze i da rade
a moja kochana volvinka nigdy bym jej nie dala nikomu a jak bym miala zmieniac na nowe to tez taki sam wybór tylko jak volvo s40 to musi byc 2.0 diesla bo jak sie kupi 1.6 czy 1.8 to to sa porazki maja bardzo duzo wad fabrycznych chorobliwie drogich a przede wszystkim duzo pala a 2.0 jest swietne i bede go kazdemu polecac jeszcze co w nim lubie to ma ksztalt BMW
ale niestety prawda jest tez taka ze na 100 aut zawsze bedzie 5 zwalonych i to z każdej marki
co nie powiem ale renaultem tez mi sie bardzo dobrze jezdzilo tylko tyle ze ja kocham szybka jazde musze miec czym depnac no a renia az tak szybka nie byla ale i tak swoje wysluzyla ...
agi1802
Obserwowany

Auto: volvo s40 D3
Silnik: 2.0 D3 150km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

20 Sty 2014, 10:06

No i nareszcie kobieta się wypowiedziała :)
Super, w końcu nie jestem sam w przekonywaniu do Volvo. Zgadzam się z Tobą jak najbardziej.
Porównując te trzy samochody to popatrzcie też na koszty eksploatacji i serwisowania, Volvo będzie plasowało się w środku, Audi do tanich nie należy a Passat, no cóż auto ludu, tanich części pełno. Popatrzcie na raporty kradzieży to dowiecie się dlaczego części są do paska tanie ;)
Miałem okazję jeździć każdym z podanej trójki, komfort jazdy jest wyraźnie na stronę Volvo.

Tak na marginesie, nie zapomnę miny mojego brata gdy wysiadał z mojej V50 2.0D po jeździe próbnej :) dodam że jest pasjonatem Vw :)
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna