Audi A4 B7 jaki silnik ?

03 Kwi 2018, 20:39

Games89 napisał(a):roczniki niskie

Zdecyduj się czego chcesz w końcu. Mówisz o spadku wartości, a teraz narzekasz, bo rocznik. Co ma do tego rocznik? Czy własnie stary rocznik w tej cenie nie świadczy o tym, że auto nie traci na wartości? Zaprzeczasz sam sobie teraz.

No chyba że 3 lata różnicy (IS200 koniec produkcji 2005, Accord 2008) jest aż taką wadą to zwracam honor.

AF 159 to raczej powyżej 20k i to więcej niż kilka tysięcy, jeśli chcesz jakiś dobry silnik.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

03 Kwi 2018, 20:42

Stoję przy wyborze audi a4 b6 i honda Accord 7 i teraz który najlepiej wypada.
No więcej jak 20tys nie mogę dac i jednak zostałem przy tych dwóch..
2002 2003 wydaje się nawet okej w końcu i tak nie kupię auta 2006 2007 audi czy bmw za 20tys.
Games89
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 05 1998
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Fiat Stilo

03 Kwi 2018, 20:56

Dam Ci prosty przykład mój jolega zatwardziały ałdikowiec kupił a4b6 2,0 taki zwyklak...objechał za tym audi pół Pl bo 90% ofert to skrajne szroty... Zrobił serwis tak kompleksowo i ogólnie auto wyszło go ponad 22k. Po roku miał przebłyski zamiany na suva więc rozpowszechnił info o sprzedaży. Po kilku kontaktach hdzie jedyne pytanie było o cenę stwierdził że jak ma oddać ten samochód za połowę ceny to wali taki biznes. Natomiast ja w styczniu 2017 r. sam sobie sprowadziłem lexa is300 raz nim jeżdże raz nie, teraz złapała mnie faza na lpg i moż dłuższą przyjaźń z autem. Po serwisie wyszedł mnie 25k.(bez lpg ) za 2002r. Pojeżdże nim pewnie do wakacjii wystawie go do sprzedaży. Teraz sobie sprawdź na alledrogo za ile go wystawie... :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

03 Kwi 2018, 21:12

No teraz ogólnie już się pogubiłem i wszystko wychodzi na to że samochody typu premium jak BMW i Audi to będę szukał po pierwsze pół roku za dobry egzemplarzem , po drugie mogę czasem wpaść w jakieś g...o i wpakować dużo pieniędzy a tego też nie chce.

Mam 20 tyś szukam auta..
Znalazłem honde Accord 7 .. fakt jest i jak na lekarstwo , ale też mają niezawodne silniki jak pod LPG .
Lexus bardzo malutko is200 .. do 20tyś.. ale sądzę że silniki nie zawodne .

Chce takie auto co na spokojnie znajdę w dobrym stanie do tej kwoty i tyle na temat.
Games89
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 05 1998
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Fiat Stilo

03 Kwi 2018, 22:42

Jak Audi A4 to tylko B6, one tak szybko na wartości nie tracą no chyba że 1,6 mpi
Kupisz 1,8T albo nie wiem 3,0 V6 to za rok za 5 tys nie sprzedaż nie martw się.
Accord też ok zalezy co komu sie podoba, co kto woli.

Tylko nie szukaj A4 B7 którego w tej kasie nie ma. Z resztą zasadniczo to ten sam wózek tylko inaczej ubrany.
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150

03 Kwi 2018, 23:01

Ja Ci nie mówię żebyś kupował is bo to też jest specyficzne auto ale co do premium z eu i całej otoczki z tym związanej jest naprawdę w Polsce mega źle. I niestety ani Ty ani nikt z nas tego nie zmieni...są to ulubione marki pewnej grupy docelowej gdzie liczy się cena a na to nakłada się symbolika prestiżu swoistego statusu społecznego a to rodzi pogoń za niską ceną i świeżym rocznikem... zresztą pomyśl sobie jakie jest parcie na szkło jak ostatnio oglądałem audi a8 w max opcji z 2016r.po przekładce z angola. Generalnie połowa auta nie działała, choinka świeciła się jak wściekła i myślisz że to zniechęciło potencjalnych klientów jak cena była mega atrakcyjna?

P.s.
Ktoś wklejał oferte is200 z kompressprem tte jest na allegro. Może zainteresuj się. Ogólnie wszystko ma swoje wady i zalety techniczne, użytkowe itd.ale ekonomia jest jedna :ok:

Pionek powiem Ci tak Ty bardzo optymistyczne podchodzisz do tematu...nie wiem gdzie tak łatwo sprzedać audi 3,0v6 :ok: notabene które miałem okazje sprzedawać. :mrgreen:
szybki
Moderator - Tuning

03 Kwi 2018, 23:05

Gdzie? wszędzie, to audi z 3,0 V6 to normalne auto, natomiast Lexus to samochód dla miłośnika, przeciętny Polak nie zainteresuje się takim autem.
To jakie to auto jest tylko wiesz Ty i wtajemniczeni, natomiast Audi, VW, BMW, skoda, mercedes, to są marki których Polacy szukają.
Golfa IV/V z tdi sprzedaje się zazwyczaj w ciągu kilku godzin chyba ze ktoś ostro przesadzi z ceną.
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150

03 Kwi 2018, 23:08

Pionek napisał(a):Golfa IV/V z tdi sprzedaje się zazwyczaj w ciągu kilku godzin

Nooo i potem stoją takie po 3-4k wyświetleń perełki...
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2007

03 Kwi 2018, 23:35

Pionek nie będę dyskutował bo już nawet szkoda mi strzępić języka... :) Dla mnie pewne opcje które tu polecasz są synonimem ekonomicznej wtopy i tyle.
I jest tak jak mówisz wszystkie te auta które wymieniasz sprzedają się ale muszą spełniać jedną normę pt.taniość a tu niestety jakość i taniość gryzą się. Więc albo coś serwisujesz, łożysz kasę i zaliczasz wtopę finansową albo nie setwisujesz i oddajesz swój zakup pół darmo. I tak jak możesz dyskutować o kwestiach technicznych tak chyba nie wygrasz z ekonomią... :D
szybki
Moderator - Tuning

04 Kwi 2018, 11:03

Chłopie lecz się naprawdę. E39 3.0d sprzedawane za 32k pln 4.4 fl za 50k, e46 z 3l dieslami i benami za 30k, 211 3.2cdi 2003r 113k przebieg za 50k to przypadki i nieświadomość kupujących. Co najlepsze one się sprzedają w kilka dnia a nie jak te wasze kondony kwitną na Allegro po pol roku, rdza zaczyna wyłazić bo blacha ma 0.25mm, i strach gaz wcisnąć bo jak zaczynasz robić tym lexusem przebiegi to wszystkie uszczelnienia i węże puszczają a tam tylko aso lub angliki bo zamienników nie ma :lol: i tak w koło od lakiernika do mechanika...zabierajcie te japońskie łupy i dajcie ludziom kupować porządne samochody. Ja co pol roku wchodzę na lexus forum i tam się nic nie zmienia :mrgreen: tu zreszta tez. Robią po 8kkm rocznie i są zadowoleni ze tylko 10k na naprawy wydali bo przy Niemcu to by dom musieli zastawić :happy:
959rn
Początkujący

Auto: Dieselek

04 Kwi 2018, 12:31

959rn na przepustkę wyszedłeś... :ok:
Chyba na jakiś pytania nie odpowiedziałeś z ostatniej swojej mądrej wizyty...
Autorze tematu już wiesz czemu jest źle :?:
szybki
Moderator - Tuning