Audi A4 B8 1.8TFSI (160KM) Moja Piękność

07 Lip 2022, 20:42

Panie i Panowie przedstawiam Moją Piękność. Jest już ze mną dwa lata. Dużo zostało zrobione i jeszcze więcej w planach, jeśli chodzi o mody. Pozwolicie, że streszczę wam te całe dwa lata. Zakup Auta: 2020 rok ,,Dortmund - Niemcy'' Osobiście po nią poleciałem Zdjęcie Zdjęcie Takim bolidem śmigałem w Niemczech (foto) Zdjęcie Zakup kompletu, który zawsze się przydaje. :) Zdjęcie Zdjęcie Pierwsze samodzielne małe poprawki po przywiezieniu auta do Polski. 1. Nowy uchwyt trójkąta ostrzegawczego 2. Wymiana na nową oryginalną osłonę głośnika prawego. 3. Nowe dywaniki Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Wymiana na nową oryginalną osłonę głośnika. Zdjęcie Zdjęcie Oczywiście wymiana wszystkich filtrów, oleju w silniku itd w ASO. :) Dywaniki Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Następnie nadszedł czas na zarejestrowanie Ślicznotki :) Moja Piękność nazywa się ULTRA 1. Ramki na tablice (Depeche Mode) 2. Indywidualne tablice rejestracyjne 3. Wgranie najnowszego oprogramowania do MMI 2G HIGH wszystko w wersji PL(nawigacja itd) + odblokowanie sporo bajerów. Test zegarów podczas odpalania auta Doświetlanie zakrętów Otwieranie szyb z kluczyka i wiele innych (w dalszej części opiszę dokładnie) Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie 3 światło stopu po paru tygodniach lekko uszkodzone (raz świeci raz nie). Samodzielna wymiana na takie samo nowe z ASO. Zdjęcie Zdjęcie A teraz zwiększamy tępo..... :) Kolejne mody: Oryginalna osłona tunelu środkowego: Zdjęcie Zdjęcie Nowe tarcze hamulcowe (nawiercane przód) (tylne normalne) Klocki hamulcowe z tyłu i z przodu ceramiczne. Malowanie proszkowe zacisków itd (renowacja) Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Nowe wycieraczki Bosch Aero Twin Zdjęcie Oryginalne nakładki na wydech. (samodzielny montaż) Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Oryginalne projektory (Ringi -przód) (samodzielny montaż) Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Nowe lepsze światło z przodu. Zdjęcie Oryginalne nakręteczki na wentyle. :) Zdjęcie Zdjęcie Mila niespodzianka po kilku miesiącach użytkowania auta. Znaleziony daleko w schowku Pendrive a na nim muzyka Depeche Mode. Niemiec miał dobry słuch. :) I odkrycie, że moje Audi ma na pokładzie ogrzewanie postojowe. :) Pendrive Sony 8GB Zdjęcie Kluczyk od ogrzewania postojowego. Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Moje wesele (takim Audi jechałem do ślubu) :) Zdjęcie Zdjęcie Pierwsza daleka trasa tuż po weselu z moją żoną. :) Lato nad morzem: :) Łeba, Sopot, Darłowo, Darłówko, Rowy, Gdynia, Chałupy, Gdańsk, Ustka, Hel i wiele innych cudownych miejsc. Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Lecimy dalej..... :) Gekon Zdjęcie Przygoda parkingowa. Sprawca uciekł z miejsca zdarzenia. Obtarł mi zderzak na parkingu. Znalazłem sprawce. Naprawa auta mojego w ASO z OC sprawcy + auto zastępcze na tydzień z OC sprawcy. Cała jego ucieczka i obcierka wraz z naprawą w ASO + auto zastępcze i mandat wystawiony przez Policje kosztowało sprawcę grubo ponad 3 tys. zł :) Sprawca to 86 letni dziadzio, który pięknie się nagrał na monitoringu parkingowym i kilku innych kamerach. Ja pośmigałem sobie autem: Opel Insignia II Grand Sport :) Uszkodzenie: Zdjęcie Auto zastępcze: Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Audi odebrane z ASO. Wszystko zrobione idealnie. :) Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Oryginalne z ASO nakładki na pedały. (samodzielny montaż) Zdjęcie Samodzielna wymiana na nowe oryginalne pokrętła do radia i obsługi MMI Nowy oryginalny drążek zmiany biegów. Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Oryginalne Ledy. Oświetlenie tablicy rejestracyjnej. (samodzielny montaż) Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Wymiana na nową. Uszczelka komory silnika. (samodzielny montaż) Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Wymiana kompletnego zawieszenia (TRW) (Przód-wahacze+końcówki drążka kierowniczego) Wymiana łożyska (prawy przód) :) Zdjęcie I to by było na tyle .... CDN Jeszcze kilka fotek Mojej Piękności. Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Zdjęcie Opis wyposażenia Mojej Piękności: Dokładne wyposażenie: Skórzane / Alcantara powierzchnie siedzeń Dodatkowe ogrzewanie / wentylacja z możliwością zdalnego sterowania Zestaw do naprawy opon Składane oparcie tylnej kanapy Torba na narty / snowboard Podgrzewane fotele przednie Szyba przednia z szybą termoizolacyjną Centralny zamek z radiowym pilotem zdalnego sterowania Obudowy lusterek zewnętrznych lakierowane w kolorze nadwozia Elektryczne podparcie lędźwiowe dla przednich foteli Alternator 140 A Czujnik światła i deszczu Przednie i tylne światła przeciwmgielne Radio "HIGH" (zmieniarka 6cd) Klimatyzacja automatyczna trójstrefowa System nagłośnienia Audi Akumulator 520 A (92 Ah) Fotele sportowe Elektroniczna kontrola stabilności (ESC) Sterowanie zawieszeniem Apteczka pierwszej pomocy z trójkątem ostrzegawczym Sportowa kierownica wielofunkcyjna, 3-ramienna, pokryta skórą Odblokowanie klapy bagażnika/klapy tylnej od wewnątrz (elektrycznie) (otwieranie bagażnika z kluczyka) Szyby boczne i tylna w szkle termoizolacyjnym Wewnętrzne lusterko wsteczne z możliwością przyciemniania Dekoracyjne wstawki aluminiowe Przedni środkowy podłokietnik Lusterka zewnętrzne, elektrycznie regulowane i podgrzewane Wskaźnik monitorowania ciśnienia w oponach Listwy progowe drzwi z wkładką aluminiową Audi parking system Xenon Plus Tempomat Oświetlenie adaptacyjne System spryskiwaczy reflektorów Ogrzewanie postojowe Audi AutoHold system Zmieniarka 6cd Nawigacja MMI 2G HIGH PL (kobietka lektor):) Tak jak było sprawdzane w Niemczech tak i teraz wyszło. Auto bezwypadkowe. Serwisowane wcześniej w ASO-Niemcy W chwili zakupu: 142tys km Obecnie: 169 tys km Kilka słów o sobie: NelsonPL [Krzysztof Maciejowski - Jaworzno] -- Fan Depeche Mode ---- Autor kilkunastu polonizacji do gier (PC). Na scenie tłumaczeniowej sam działa od początku 2013 roku wydając spolszczenia do takich gier jak: Outlast, The Stanley Parable (dubbing) Rambo The Video Game, Never Alone, Flashback (2013) Feist, Serena, Desperados Cooper's Revange, Another World: 20th Anniversary Edition, MISSING An Interactive Thriller - Episode 1, The Hong Kong Massacre, Framed Collection, Rambo The Video Game Baker Team, Heavy Fire: Shattered Spear, The Great Perhaps, My Friend Pedro, Heavy Fire: Afghanistan Strona internetowa: nelsonpl.vgh.pl- Strona obecnie nie działa. Pracuje nad budową nowej strony internetowej, gdzie będzie można pobierać moje polonizacje. Zdjecie; Czerwiec 2022 :) Zdjęcie CDN...... :yes: :)
Ultra
Nowicjusz

Zdjęcia: 2
Miejscowość: Polska
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Audi A4 B8
Silnik: 1.8TFSI 160KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

08 Lip 2022, 09:10

Wrzucisz zdjęcia?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

09 Lip 2022, 00:20

Jak tu można edytować tekst? Nie ma opcji edycji przy nim i nie mogę zrobić poprawek (zdjęcia)
Ultra
Nowicjusz

11 Lip 2022, 21:36

Wpadł kolejny dodatek do Mojego ULTRA Audi :)
Oryginalny wieszak na ubrania. :)
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Ultra
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Autolaweta na bazie - Toyota Land Cruiser serii J7
    Toyota Land Cruiser serii J7 znana jest jako praktyczna i niezniszczalna terenówka, wykorzystywana do najcięższych prac – od kopalni, przez wojsko, po służby ratunkowe i miejskie. Dobrym przykładem jest ciekawy ...
    Samochodem na narty - o czym trzeba pamiętać?
    Rozpoczął się okres ferii zimowych, a tym samym rodzinnych wyjazdów na narty. Jeżeli taka podróż ma odbyć się samochodem, warto zastanowić się nad sposobem przetransportowania nart, a także przygotować się do ...