Audi A4 B8 czy Mazda 6?

06 Lut 2017, 16:55

Cześć,

zastanawiam się nad zakupem auta. Maksymalnie 75 tys (bez propozycji wyżej) Podobają mi się audi ale w ich cenie można kupić większego japońca... i teraz co lepsze? Może ewentualnie jakiś inny wybór? Zależy mi na komforcie na autostradzie (wyciszenie), ale i zwinności w mieście (mazda trochę duża..). Dużą uwagę zwracam na wygląd ;(
121N
Obserwowany

Prawo jazdy: 25 01 2012
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: VW Touran
Silnik: 1.9 105 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

06 Lut 2017, 18:41

Kup mazdę, i nie wspieraj VW, bo:
1) jeśli myślisz o DESEL to pomyśl o oszustwie dieselgate (który nazywają "wadliwym oprogamowaniem" zamiast "oszukańczym oprogramowaniem", ehh wystarczy tylko ładnie pomować nazwę i od razu inaczej wygląda). Natomiast roszczenia gwarancyjne jak widzisz mają w d..., bo teoretycznie auta są niezgodne z umową, a jakoś nie chcą wymieniać/skupować/dawać odszkodowań. Wypinają się na klientów i na nich srają.
2) jeśli myślisz o BENZYNIE: to koncern VW nie ma dobrych silników benzynowych już od +/-5ciu lat więc nie masz tam czego szukać.

Dziwi mnie w ogóle po co temat zakładasz, gazet/opinii nie czytasz? Niezależnie od przebiegów, czy latasz po mieście/w trasie szkoda ładować kasę w VW. I tyle w tym temacie. Mam nadzieję że pomogłem dokonać wyboru.
kalam
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 06 1995
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: brak