Audi A4 B8 - niektóre drzwi nie otwierają się oraz 2 problem

15 Sty 2019, 11:43

Witam,
Niebawem udaję się do warsztatu na analizę, chętnie wysłucham jednak Waszych sugestii.

Pacjent A4 B8.
Rok temu w zimę miałem problem z lewymi tylnymi drzwiami - jako jedyne nie otwierały się za każdym razem. Podczas diagnozy w warsztacie polecono zmianę silniczka tylnich drzwi - nie było czasu na wymianę więc temat odpuściłem. Sprawa ucichła na wiosnę i lato i po blisko roku wróciła znów na zimę, ale w innej formie - a mianowicie:
1) teraz nie otwarają się prawe drzwi - przód i tył
2) nie otwierają się też, gdy włączę samochód
3) czasami, gdy pstryknę od strony kierowcy - otworzą się jedne z nich, ale nie zawsze i wówczas otwieram drzwi od środka. Coś nie łapie.
4) do tego podczas jazdy co jakiś czas "pstryka" centralny zamek, tak jakby się sam otwierał/zamykał.
Sytuacja występuję również, gdy funkcji w aucie typu auto blocking door są na OFF.

Co może być przyczyną, macie jakieś pomysły?
Czy temat "zimy" to dobry trop? Ja nie mam komputera nic sam nie sprawdzę, ale może dzięki Waszym sugestiom naprowadzę elektryka na właściwe tory zanim zaproponuje mi wymianę silnczników w trzech drzwiach:)
voudox
Obserwowany

Auto: Nie mam;)

15 Sty 2019, 20:13

Raczej trzeba sie zająć sterownikiem centralnego zamka, nie bardzo chce mi sie wierzyć ze padły 3 zamki. Najlepiej zaprowadzić do kumatego elektryka, komputerem jest w stanie sprawdzić wszystko tylko trzeba mieć łeb a nie nacisnąć tylko "odczyt błędów" i "kasowanie błędów"
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4