Audi A4 B9 Avant czy Opel Insignia B

10 Lip 2021, 09:10

Cześć :)

W tym miesiącu zmieniam samochód. Na początku wybór był pewny - A4 B9 Avant.
Jednak z czasem przeglądania możliwości wpadła mi w oko Insignia (od 2018 w górę, ze zmienionym interfejsem multimediów).

Trochę poczytałem i Opel zbiera bardzo dużo pozytywnych opinii. W tej samej cenie Opel jest dużo lepiej wyposażony i ma mniejszy przebieg.

Za Audi przemawia jednak napęd i oczywiście sama marka..

Chętnie poznam wasze opinie na temat tych aut, jakie zalety i wady mają te modele i oczywiście - co wy byście wybrali :)

Podsumowanie.

Auta do wyboru:
1. Audi A4 B9 Avant, quattro, automat, 190 KM, diesel - rocznik 2017 (może 2018)
2. Opel Insignia B, napęd 4x4, automat, 210 KM (ew. Benzyna 260 KM) - rocznik od 2018

Przeznaczenie:
Jazda po mieście, trasy po 250-300 KM. Ważne dla mnie też jest miejsce w środku i bagażniku.

Za komentarze w stylu - "za duże auto do miasta" od razu dziękuję. Preferuje duże samochody i rozmiar auta mi nie przeszkadza

Z góry dziękuję za wasze odpowiedzi
Milego weekendu dla wszystkich 8)
Alchem
Obserwowany

10 Lip 2021, 16:48

Skoro chcesz "duże auto" to co tu robi A4? Przecież insignia jest nawet od a6 wieksza
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

10 Lip 2021, 16:54

Po 1 - A6 przekracza mój budżet. Nie chcę samochodu starszego jak 2017 rok.
Po 2 - A4 B9 jest tylko 10 cm krótsze, a bagażnik w Avancie jest większy i bardziej "foremny".

Różnica w długości jest głównie na miejscu z tyłu dla pasażerów - co schodzi dla mnie na drugi plan jeśli chodzi o podróżowanie. Wysokie osoby będą tam podróżowały sporadycznie.
Alchem
Obserwowany