Audi A4, BMW 320d czy Peugeot 407

16 Gru 2006, 19:05

Witam
Zastanawiam się nad zakupem samochodu. Interesują mnie najbardziej samochody takie jak Audi A4(2002-2004), BMW(2002-2004) i Peugeot 407 diesle do 2 litrów, sedany.Nie wiem który z nich jest lepszy. Proszę o pomoc :?: :D
Pozdrawiam meciu
meciu
Nowicjusz

16 Gru 2006, 20:27

Witam,
W tym przypadku zastanawiałbym się nad Audi i BMW ale chyba bardziej w kierunku Audi no chyba że to miało by być BMW 330d to wtedy bez zastanowienia to auto wygrywa 8)
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

16 Gru 2006, 20:45

Chciałbym się jeszcze dowiedzieć kto jeździ do niemiec po samochody bo chciałbym wybrać się za granicę po samochód z osobą która załatwiłaby wszystkie formalności i pomogła sprowadzić auto.
pozdrawiam meciu :)
meciu
Nowicjusz

17 Gru 2006, 20:44

Co prawda jestem młody, ale dużo czytam i w większości znanych mi testów 407 zajmuje końcowe pozycję, więc odradzam. Ponadto zawieszenie francuzów od lat uchodzi za nietrwałe. BMW czy Audi...hmmmm. Osobiście wybrałbym Audi. Po pierwsze ładniejsze i wydaje mi się, że silnik Audi w Dieslu jest chyba jednak lepszy. Ponadto, o ile mi wiadomo, A4 jest nieco tańsze.

Pozdrawiam :D
brum_brum
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Końskie

17 Gru 2006, 21:30

Silnik BMW ma więsza kulturę pracy niż Audi, ale silniki grupy VW/Audi uchodzą za oszczędne i najczęściej tak jest. Musisz uważać na wtrysk(polskie paliwo) i turbiny(nieodpowiednia jazda).BMW daje większa frajdę z jazdy(tylny napęd, a Audi przedni), ciekawym wyborem może być skrzynia biegów multitronic.
BMW i Audi tak, Peugeot nie.
Czasami mam problemy, ale zawsze je rozwiązuję.
motomaniaczek
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Końskie

20 Gru 2006, 16:59

Witam!
Jeśli interesuje cie szybka jazda i komfort wybrałbym BMW
Jeśli ineresuje cie jakość wykonania (nic nie stuka nic nie puka) wybrałbym Audi chociaż w tej konkurencji BMW nie odstaje
A Peugota 407 radziłbym odpuścić (napewno szybko pojedziesz do serwisu
Myślę ze dobra propozycja byłby Mercedes C220cdi bardzo dobry samochod
Siemka!!!
daniel4
Nowicjusz

Miejscowość: Augustów
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Mitsubishi i-MiEV dla Uniwersytetu Południowej Kalifornii
    Firma Mitsubishi Motors North America (MMNA) współpracuje z Uniwersytetem Południowej Kalifornii (USC) oraz należącą do tej szacownej uczelni Viterbi School of Engineering, tworząc w kampusie projekt "żywego laboratorium" ...