Audi A4 czy opel vectra

29 Lis 2009, 22:19

witam wszystkich
Na wstępie zaznaczę iż jestem osobą kompletnie nie znającą się na samochodach.
Proszę o pomoc w wyborze samochodu. Zależy mi na samochodzie mało awaryjnym i tanim w utrzymaniu.
Moje pierwsze typy to
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do Gratka wygasł]
Powiedzcie mi o ty co sądzicie?????
Nie wykluczam innych propozycji aut.
Będe wdzięczna za rady bo samej trudno mi się zdecydować na co wydać moje ciężko zarobione pieniążki :grin:
sabina38
Nowicjusz

Miejscowość: śląsk

30 Lis 2009, 20:01

OMG! strasznie drogie te propozycje :neutral: Czy warto wydawać na 12-letnie auto prawie 15tys. ? płacąc tylko za znaczek na masce? :neutral:
-Nie sądzę.
Zastanów się czy nie warto popatrzeć np. za Mondeo combi MK2 lub chociażby Renault Scenic? Bardzo ładny przestronny mini-van który kupisz juz za 10 000pln z tych samych roczników. :wink:
Wtedy masz równie dobre auto i pozostaje ci jeszcze 5000 pln w kieszeni!
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

30 Lis 2009, 20:05

Sprawa jest prosta audi. :lol:
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

30 Lis 2009, 20:07

milutki5 napisał(a):Sprawa jest prosta audi. :lol:
No tak! ale spójrz na cenę... czyż nie szkoda kasy przepłacać za znaczek firmowy?
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

30 Lis 2009, 20:18

Tak masz racje ale bylo pytanie jest odpowiedz.Mozemy to rozwijac czy samochodem bedzie duzo czy malo jazdy,bo wiadomo jezeli autko ma zrobic 5-6 tys na rok na naprawde moze byc wszystko ale jezeli chodzi o długie przebiegi to jednak niemieckie, a zniemieckich no to naprawde bez urazy dla nikogo,ja dobiero mam to auto 4 miechy.to jadnak audi hm,.. no chyba ze cos tanszego no to seat ja zrobilem tolkiem 120 tys i naprawde to jest super propozycja :lol:
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

30 Lis 2009, 22:11

Z tych dwóch wybrałbym audi ale ogólnie zgadzam się z przedmówcami. Jest wiele lepszych propozycji aut za 15 tysięcy. Proponuję Peugeota 406 z silnikiem 2.0 HDI i gwarantuję, że mimo stereotypów nie ustępuje on bezawaryjnością żadnemu volkswagenowi czy audi, a kultury pracy silnika nie ma tu nawet co porównywać. Silniki HDI są lata świetlne przed TDI.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin