Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Bartek napisał(a):MAM AUDI A4 i chce sie trochę o nim dowiedziec.
burus napisał(a): wszystkie japce nawet najmniejszy civic- sa od roku 93 galwanizowane i o zadnej rdzy nie slyszalem
oliwer napisał(a):grzestv napisał(a):mankamentem AUDI A4 jest przednie zawieszenie
Ale co? Źle się prowadzi czy się psuje?
stanik napisał(a):Poza tym silnik 1.8T w pierwszych latach produkcji miał jakąś małą wade techniczną (jakiś kanalik olejowy się przytykał, nie było dobrego przepływu oleju do turbiny bodajże i coś tam się mogło stać, bodajże od 200 czy 2001
burus napisał(a):od takiego ,ktory niegdy czegos podobnego ( VW) nie mial i miec nie bedzie!
Po I-sze to jest VW- czyli niemiecki Scheisse dla Ludu - ale ...za cene dobrego pojazdu w tej samej klasie!
Przeto jesli juz koniecznie musisz miec VW- to kup skode- bedzie taniej i dobrze zrobiona a jesli w niej bedzie sie cos "psulo"- to znaczy,ze psuje sie w kazdym VW-a wiec i w Audi ect!!
Co jest najgorsze w niemieckich samochodach...?
1- cena
2- tandeta - technologia metali- slabe silniki,korpusy,zawieszenia- ( jedyny wyjatek stanowi tu BMW i to modele z TD! Ale te z kolei maja RWD- wiec sie zle trzymaja drogi= a reszta taka sama tandeta- jak inne nemeckie + nr 1= idiotyczne ceny nadetych uberleuten =cfaniaczkow komuny szwabowieckiej!
3-Wszystkie sam VW- sa wysoko i zle zawieszone - mimo,iz od chyba 96 r nareszcie nie maja tylnej lagi sztywnej .( jedyny wyjatek stanowi nowy Garbus i ow sie wlasnie dobrze trzyma drogi!
bardzo podobnie zle trzymaly sie drogi do tych lat -nissany sentra,i wieksze- choc mialy niby lepsze zawieszenia!Bo nie wystarczy zainstalowac Multilink z tylu i juz jedzie dobrze!
Nie wiem,jaka maja karoserie ( wszystkie japce nawet najmniejszy civic- sa od roku 93 galwanizowane i o zadnej rdzy nie slyszalem )a na polskie i UE sypanie sola winne byc jeszcze extra powleczone masa gumowo-bitumiczna!
Takze japce nawet juz toyota maja systemy wydechowe od 1999 r ze stali nierdzewnej ( Mitsu I-szy w roku 86!)!
jesli jest jakis powod,zeby kupic VW- to tylko z powodu silnikTD! jesli odpowiednik japcowy go nie posiada- bo kazdy japiec w kazdej porownywalnej klasie ma wszystko znacznie lepsze i trwalsze nawet Diesle! Dzis nawet honda ma TD!
Burus
Ps. to iz nie mialem takiego- nie znaczy,ze nie jezdze tym czesto!
mam wokol siebie wielu ruskich i ukraincow- wiec oni skupuja rozbitki reperuja i spzredaja dobrze zarabiajac na nich. Sprzedaja murzynom,albo innym z POstkomuny sowieckej wielbiacym szwabskie scheisse!
czesto maja z tym klopoty- ( najwiecej z merc i BMW oraz Audi,bo te i to A6,BMW Rahe 500 i Rahe 700 oraz merc Sklase V8 -wiec przyjezdzaja do mnie Inzyniera Polaka po pomoc rade,lub zreperowanie lub znalezienie jakiejs czesci itp!!Takze prosza o pomoc w spzredazy o co jest najtrudniej!
Sypia sie zwlaszcza automatyczne skrzynie b. ale i silniki i zawieszenia- wlasciwie wszystko i w kazdym i to z niewielkim przebiegiem okolo 120 140 tys mil najwyzej lub znacznie mniej!
czesto wiec nimi jezdze wiec wiem co je boli,jak to jedzie i jak to sie trzyma drogi!
he!he!
Baza z danymi technicznymi samochodów marki AUDI. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne AUDI