Audi a4. Jakie ??

06 Cze 2009, 00:51

Witam ponownie. Chcę kupić samochód do 15 000 tys. Miałem na oku seata cordobe jednak znajomy mi ją odradził. Nawet jeden z forumowiczów zauwazył ze coś nią jest nie tak...

I tak zastanawiam się nad audi a4. Co myślicie o tym wyborze?? Diesel czy beznyna??

Znalazłem niedaleko mojego miejsca zamieszkania taką a4:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Co o niej myślicie?? Ile takie cacko moze spalic tego gazu?? Może polecacie coś innego ?? Potrzebuję samochodu na jakieś 3-4 lat..
Anysiu
Nowicjusz

Miejscowość: Ropczyce

06 Cze 2009, 06:52

Dokładnie nie wiem jakie jest spalanie gazu w tym samochodzie ale mogę Ci powiedzieć jakie jest średnie spalanie benzyny:
Otóż jak podaje producent, średnie spalanie oscyluje na poziomie 10.1 l/100km.
Mój znajomy ma taką i muszę powiedzieć że w miarę upływu lat nieznacznie odbiega to od normy podanej przez producenta (11 l/100km).
Spalanie jak dla mnie duże ale w zamian masz 150 koni.
Choć mój samochód też ma 150 koni i spala 7-8 l/100 km w cyklu mieszanym.
Rzecz jasna jazda do 6 tyś obr./ min to nie jest jazda ekonomiczna i na pewno przy takiej jeździe to Audi spali sporo więcej.
stasiowski121

06 Cze 2009, 13:41

kierownica wytarta, w fotelu dziura, pewnie ma juz lekko ponad 300k przebiegu
bezwypadkowy nie zaznaczone, wiec moze był walony w przod - nowe lampy i nieoryginalne kierunkowskazy w błotnikach

ogolnie za ta kase to moze byc mina

do 15k to moze szukac 95-97 rocznika z silnikami 1.6 i 1.8
1.8T sa drozsze :wink:
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

07 Cze 2009, 09:04

Anysiu napisał(a):Witam ponownie. Chcę kupić samochód do 15 000 tys. Miałem na oku seata cordobe jednak znajomy mi ją odradził. Nawet jeden z forumowiczów zauwazył ze coś nią jest nie tak...

I tak zastanawiam się nad audi a4. Co myślicie o tym wyborze?? Diesel czy beznyna??

Znalazłem niedaleko mojego miejsca zamieszkania taką a4:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Co o niej myślicie?? Ile takie cacko moze spalic tego gazu?? Może polecacie coś innego ?? Potrzebuję samochodu na jakieś 3-4 lat..
szukaj A4 w dieslu 90KM.powinno ci wystarczyć , a ten z ogłoszenia to oglądaj z mechanikiem bo ta A4 LATA SWIETNOŚCI MA JUZ ZA SOBĄ/ ZAŁOŻYŁ GAZ BO ŻARŁA MU 12-14 LITRÓW
max23
Początkujący

Miejscowość: elbląg

11 Cze 2009, 00:01

Moj ojciec ma takie audi w gazie (sekwencja) i pali 9litor silnik 1.6 8V 105 KM. dobrze chodzi w gazie i bardzo niezawodne autko :)
Soldier13
Nowicjusz

Miejscowość: Dalekowo

11 Cze 2009, 19:36

audi a4 to bardzo dobry wybór, a silniki polecane to diesle 90KM i 110KM ewentualnie benzyna 1.8turbo

ja mam już drugą a4 w dieslu i następne tez będzie a4, w tej chwili mam do sprzedania moja niunię z 1998r w tdi 110KM sedan, jeśli byłbyś zainteresowany to pisz
rafaello7
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Toyota Yaris GRMN - sportowy wydech
    Obecność miejskiego hatchbacka wśród supersamochodów nie jest przypadkowa. Toyota Yaris GRMN nie jest zwykłym autem do jazdy między pracą, centrum handlowym, a osiedlem. Chyba, że po drodze przejeżdżamy przez ...