AUDI A4 - komputer pokładowy

17 Sty 2010, 23:14

Mam pytanie do znających się na volkswagenach itp. Komputer pokładowy w moim aucie, audi a4 B6 pokazuje mi ile mogę przejechać jeszcze na paliwie, które znajduje się w zbiorniku. Czy można jakoś przestawić żeby pokazywał chwilowe spalanie??
Ostatnio edytowany przez koczas, 19 Sty 2010, 23:42, edytowano w sumie 1 raz
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

18 Sty 2010, 00:04

parametry chwilowego spalania bierze się z innego czujnika ale teoretycznie można by było ale nie bez ingerencji w komp
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

18 Sty 2010, 14:15

przy przełączniku od wycieraczek powinieneś miec jakieś guziki do panowania nad tym co masz wyświetlane wiec pobaw sie tym i sprawdź czy działa
Serce bije w tempie obrotów maszyny
bodziokardasz
Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

18 Sty 2010, 19:44

Próbowałem przyciskami przy licznikach ale to tylko działa tak, że się zmienia data lub kasuje się chwilowy przebieg. Nie jest to sprawa życia i śmierci ale jak ktoś wie lub się chociaż domyśla to niech napisze, bo samochodem jeździ wiele osób a tak naprawdę tylko ja jeżdżę nim ekonomicznie(co nie znaczy, że wolno) a reszta jeździ jak im się podoba więc byłoby to dla mnie spore ułatwienie.
koczas
Aktywny

18 Sty 2010, 19:59

chodzi mi o przyciski na przełączniku wycieraczek, tu sterujesz wyświetlaczem [link wygasł]
Serce bije w tempie obrotów maszyny
bodziokardasz
Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

18 Sty 2010, 20:29

Aaaaaa. To może być dobry trop. Nie wiem nawet czy mam takie coś ale chyba każde audi tak ma :mrgreen: Dzięki, jutro z rana się tym pobawię i dam odpowiedź.

[ Dodano: Wto Sty 19, 2010 10:11 ]
U mnie nie ma tych przycisków!! Chyba mam jakąś podróbę audi :lol:
koczas
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwszy samochód hybrydowy Toyoty - czy był nim ...?
    Toyota i hybrydy? Pierwsze nasze skojarzenie to Prius. Słusznie, bo model ten już 20 lat temu przetarł szlak dla seryjnych pojazdów hybrydowych. Z roku na rok jest ich coraz więcej: Yaris, Auris, RAV4, Toyota C-HR, ...

19 Sty 2010, 23:41

koczas napisał(a):U mnie nie ma tych przycisków!! Chyba mam jakąś podróbę audi

Masz prostą wersję komputera, on nie pokazuje chwilowego spalania. Tak naprawdę to nie możesz zmienić tego parametru który ci wyświetla informację o tym ile możesz jeszcze zrobić kilometrów na posiadanym paliwie w baku.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi