Witam,
jako, że niedawno zrobiłam prawo jazdy, pilnie poszukujemy samochodu, który ma pełnić funkcję samochodu dla 4 osób (2 dzieci), ale chciałabym napisać, gdzie i jak samochód będzie użytkowany, ponieważ audi a4 z reguły raczej nie jest autem rodzinnym, ale spodobało nam się, no i opinie o nim są bardzo dobre, a raczej nie chcemy typowego kombi, albo minivana- bynajmniej na początek
Samochód będzie głównie do miasta, odległości w tygodniu to jakieś 15 km do i z pracy, czasem dojdzie jakiś sklep itp, to może w miesiącu wyjdzie +/- 300 km, 1 raz- max.2 razy do roku może się zdarzyć wyjazd w dalszą trasę ok.1000 km w 2 strony, więc nasuwają się najważniejsze pytania, bo ja już głupieję, nasłuchałam się tyle z każdej strony i naczytałam, ale liczę na Wasze podpowiedzi, bo w tej kwestii jestem typowym januszem
Auto ma być po prostu niedrogie w utrzymaniu i w miarę (najlepiej) bezawaryjne, z racji tego, że to ma być mój 1 samochód i chcielibyśmy być w miarę zadowoleni
- musi być w automacie-warunek konieczny, gdyż takie prawko jest zrobione;
- budżet ok.8-9 tyś.;
- benzyna czy diesel (głównie na to miasto i krótkie dystanse-jeśli benzyna, to jak pali ok.12 to normalne? );
- auto raczej do 2000r. (chodzi o koszty no i te silniki, niby że lepsze są te starsze);
- co z tą mocą, ile KM;
Czy takie ogłoszenie jest warte uwagi: Audi A4 B5, 1.8, 125KM, przebieg 147 tyś.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Brat, który zna się na temacie, był, oglądał, jechał, to mówi, że przebieg potwierdzony, oryginalny, widać że nie jest wyjeżdżone, podczas jazdy nic nie stuka, nie puka, fajnie się prowadzi, ale to spalanie podobno w mieście ok.12 może być-czy to jest normalne?? Przeraża mnie to....Czy może szukać coś innego w automacie, podobno Skoda Octavia też jest dobrym pomysłem, albo VW….Już sama nie wiem, mam mętlik w głowie…Pomóżcie