02 Lis 2013, 11:26
witam, planuje zmienic samochod, obecnie jezdze audi a4b5 1.8 w benzynie, rocznik 2000 po pelnym lifcie w sedanie, zastanawiam sie nad audi a4b7 w benzynie, tutaj w gre wchodzi 1.8T lub 2.0T, idelanie by bylo jakby byla to wersja s-line bo taka mi sie podoba, standard wersja jakos mi sie tak srednio podoba, niewiem czy ja mam tylko takie wrazenie ze ten model audi A4 srednio ladny jest, dlatego alternatywa jest passat b6 motor 2.0 TFSI lub 3.2 FSI, z tego co czytalem spalanie niewiele sie rozni a moc i odczucia na korzysc 3.2 FSI, co sadzicie o tych motorach? troche czytalem o tym zbierajacym sie nagarze ale mozna to czyscic, i czy to naprawde az takie uciazliwe i nagminne? ewentualnie motor 2.0 FSI ale ten wydaje mi sie za malo mocy i spalanie pewnie prawie takie same co 3.2, nigdy nie mialem passata obawiam sie ze pogorsze sobie w stosunku do audi, ale passat b6 wydaje mi sie wizualnie nowsze niz b7 i w srodku tez jakos bardziej nowoczesne no i troche obszerniejsze niz audi a4, auto rocznikowo celuje cos kolo 2005-2006, cena okolo 35 tys raczej mniej niz wiecej, ewentualnie moze audi a6c6 3.2 FSI, ale to mysle ze ta kwota moze byc mala na a6, jakie sa wasze sugestie? aha w gre wchodza tylko wersje sedan