Audi A5 2.0 TFSI wymiana/regeneracja turbiny

29 Kwi 2013, 02:06

Witam,

Zużycie oleju na poziomie 3-4l / 1000km (140k przebiegu), diagnoza w ASO: uszkodzona turbosprężarka. Cena jaka zaproponował serwis jest dość odrzucająca i rozglądam się za tańszą opcją. Czy macie jakieś doświadczenia w kwestii wymiany/regeneracji turbo w 2.0 TFSI? Gdzie, za ile i dlaczego tak drogo? Oczywiście w pierwszej kolejności rozważam zakup nowego turbo ale ciężko je dostać.

Dzięki
pmdez
Obserwowany

Auto: Audi A5
Silnik: 2.0 TFSI 211KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2009

28 Maj 2013, 17:37

Na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad zaczerpnięciem wiedzy od [reklama] - w dziedzinie wiedzy i doświadczenia co do badania sprawności turbiny i jej ewentualnej regeneracji naprawdę wiodąca firma bazująca na naprawdę wieloletnim doświadczeniu właściciela. Za dużo trzeba wydać na nową, by wcześniej nie zbadać wszystkich podobnie dobrych, a tańszych opcji.
zemtax
Obserwowany

Prawo jazdy: 07 07 1977
Auto: Audi A6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

09 Lip 2013, 18:33

Ja znam dobrą firmę zajmującą się naprawą turbosprężarek. Właściciel siedzi w tym fachu już od około 20 lat więc zna się na rzeczy. Mi naprawił turbosprężarkę jakiś rok temu i chodzi jak nowa. Na zregenerowaną turbosprężarkę dostaniesz 7 miesięczną gwarancję. Kontakt znajdziesz na PW. Mam nadzieję, że się przyda. :wink:
reset
Nowicjusz

Auto: Audi a3

04 Sie 2013, 13:53

Myślę, że regeneracja turbin czy naprawa turbin jest dobrym rozwiązaniem. Tylko najpierw znajdź warsztat, gdzie Ci to zrobią dobrze i po przystępnej cenie.
Misio
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

08 Sie 2013, 13:53

Jeśli szukasz dobrego zakładu do regeneracji swojej turbiny to polecam Ci [...] z Mielca ale można z nimi współpracować na terenie całego kraju a do tego dają gwarancję
pozdrawiam
ramdaisy
Nowicjusz

Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wolniej! - nie zawsze znaczy bezpieczniej
    Nadmierna prędkość należy do najczęstszych przyczyn wypadków drogowych. Czy jednak oznacza to, że im wolniej jedzie kierowca, tym lepiej? W wielu sytuacjach taka zasada się nie sprawdzi. Znaki określające ograniczenie ...