Audi A5 3.0 TDI z Anglii czy warto sprowadzic?

28 Mar 2011, 16:21

tak przegladalem duzo modeli bmw e46... sa dobre :)

ps; przekret nigeryjski? jak moge stracic pieniadze? zaproponowal spotkanie face to face i z rak do rak...
Shaatzi
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok
0

28 Mar 2011, 16:46

koleś tak tobą zakręci że nie bedziesz wiedział kiedy mu pieniądze oddałeś. oni szukają takich zgrzanych gości bo wiedzą że takich bez problemu przewalą
Pawelcode
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
0

28 Mar 2011, 16:49

Pawel on by mnie musial chyba pobic...

[ Dodano: 28 Marzec 2011, 18:09 ]
ch...a no nie wiem co z tym robic ;s
Shaatzi
Nowicjusz

0

28 Mar 2011, 17:11

Dobrze Ci radzą, ale jak chcesz stracić pieniądze, to Twoja sprawa.

Wałek na 100% i jak widać naiwny zawsze się znajdzie.

Wierzysz w to, że ktoś z USA sprowadzając auto z Europy nie wie o ocleniu i podatku ? Bajka. Nawet amerykanie nie są tak głupi.
A jeśli chodzi o face2face, to zapewne będzie chciał wpłaty pieniędzy "na podróż" w razie, gdybyś Ty nie przyjechał, albo z jakiejkolwiek innej przyczyny, byle by oszukać cię choćby na pareset złotych.
A jeśli nie, to pojedziesz, stracisz czas i pieniądze, bo jego tam nie będzie, a samochodu ani tyle.

Wierz mi, że zadbane auto nawet w Polsce można szybko sprzedać, a taka okazja (jeśli by nią była) sprzedała by się w parę godzin od wystawienia aukcji, patrząc m.in. na lokalizację.

To na 99% wałek lub ewentualnie jakieś zalane przez wodę auto, które jeszcze ma dowód...
Ostatnio edytowany przez 156, 28 Mar 2011, 17:20, edytowano w sumie 1 raz
156

0

28 Mar 2011, 17:15

Shaatzi przeczytaj sobie ten temat.
http://forumprawne.org/nowe-technologie ... omoto.html
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza
0

28 Mar 2011, 17:21

zrozum że oni z tego żyją, czyli z naciągania ludzi. mają dopracowane do perfekcji jak zagrać na emocjach. a emocje są bardzo duże bo zobacz jak już "blisko" była ta a5:) ale do kupna auta trzeba podejść na chłodno. ciebie i tak nie stać nawet na te 40tys bo przecież musisz zapłacić akcyze 19% od silnika. a policzą ci z eurotaxu czyli z jakiś 120tys. to nawet w tej "super extra cenie" wychodzi ponad 60:)
Pawelcode
Początkujący

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

28 Mar 2011, 17:35

Libre dzieki to dalo mi do myslania....

Pawel ja nie wiedzialem,ze az tyle akcyza wynosi heh... koszt samochoddu 32 tys to i tak byloby ponad 40 tys fakt... no nic chyba zostane przy bmw e46 :) prezentuja sie swietnie
Shaatzi
Nowicjusz

0

28 Mar 2011, 17:44

no wreszcie zrozumiałeś:) i jeszcze jedno, jakbys ty miał takie a5 i potrzebował kasy to za ile byś je puścił.. 100tys to już jest niezła okazja a gdzie do 40...
e46 po lifcie i jeszcze w M na prawdę fajny samochód
Pawelcode
Początkujący

0

28 Mar 2011, 18:07

zrozumialem, az mi wstyd teraz...dobry start na forum nie ma co.. chyba nowe konto zaloze haha.. Fakt na pewno bym nie puscil tego samochodu za taka kwote... co prawda nie znam sie na cenach bo nie siedze w tym dosc dlugo,ale taki samochod musi byc warty o wiele wiecej...widzialem je dzisiaj w komisie za kosmiczna kwote... robi wrazenie ten samochod nie ma co :) no fajny fajny...tylko ciekawe czy uda mi sie znalesc cos ciekawego... chcialbym cos kupic jak najszybciej

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

ta mnie zaciekawila tylko silnik jakis taki nie ciekawy...

a jeszcze apropo tych bmw....coupe czy sedanik? co wygodniejsze? mial ktos okazje jezdzic sportowa i sedanem? jesli tak to prosilbym o opinie lub pomocny link :) z gory wielkie dzieki
Shaatzi
Nowicjusz

0

28 Mar 2011, 20:46

a jaki silnik chcesz?
ten ze zdjęcia raczej bity był ale nie mówię że na stówę.. ma zmieniony zderzak na M ale progi już zostawił zwykłe:)
Pawelcode
Początkujący

0

28 Mar 2011, 21:23

Dla tych ktorzy wglebili sie w ten temat tak samo jak ja polecam dalsza czesc lekturki:
I have payed 16 000 EUR to someone who needed the money in the next 24 hours. I was lucky to buy it at this price but I was hurry and I didn't know about those import fee. That is why I am willing to sell it for 10 000 EUR to sell it as soon as possible.I will try to explain how everything works in a few lines. The car can be delivered to Poland in 3-4 working days, depending on your address.
They can deliver the car and they can also handle registration document transfer to your name.

First of all you will have to send me your shipping information.After I receive your details ,I will contact the delivery company and make the shipping registration into your name and address.

You will receive a one full report with the car inspection and also you will be informed with details about delivery and payment , because you will have to transfer 50% from the total amount to the shipping company before the delivery as a guarantee that you are a serious buyer.That does not mean that you must buy the car ! The deposit in your account will be staying in a safe and nobody can take until you get the car and decide if you want to buy it or not.

After you follow the company instructions and after you will send them a half of the money,they will start the delivery to your home address.

Once the car arrives to you, you will have 7 working days to inspect the car and documents.

If you are not satisfied with the car or if you even see a scratch and you do not like it, the agents of the shipping company will take the car and deliver it back to England on my own costs and they will return you all your money back 100% in the same moment.

I don't think will be necessary, the car is perfect, you'll love it.
If you decide to keep it the agents of the shipping company will make all the documents to transfer the car in to your name.

You will pay the second half only in the moment when the car will be registered under your name.

So if you interested to start the transaction please send me your:

- Complete Name
- Delivery Address
- Phone Number
- Your scanned ID or passport.

The delivery cost will be covered by me as I promise, so you will pay only the car price !

Thank you for your time , I am waiting your reply as soon as possible !

Kind regards! Bryan.
Shaatzi
Nowicjusz

0

28 Mar 2011, 21:41

Shaatzi napisał(a):zrozumialem, az mi wstyd teraz...dobry start na forum nie ma co..

Myślę ze w Twoim przypadku i nie tylko lepsza zawsze jest"strata"moralna niz finansowa.Zawsze to mniej boli....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
0

28 Mar 2011, 21:41

hee no widzisz i już kase chce:)
Pawelcode
Początkujący

0

28 Mar 2011, 22:23

Pawel chce zeby byl naped na 4 kola i ok 200 koni mechanicznych...
Shaatzi
Nowicjusz

0

28 Mar 2011, 23:03

Napęd na 4 koła? System BMW jest lekko mówiąc średni, no ale jeśli jesteś zdecydowany.
[link do oferty na Allegro wygasł]
Tylko mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawe, iż BMW e46 jest mniejszym samochodem od Audi A5?
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza
0