Audi A6 1.9 tdi szarpie przy ruszaniu

25 Paź 2009, 19:28

Samochod posiada automatyczna przekladnie biegow. Problem jest z ruszaniem tzn. odczuwalne jest dziwne szarpanie. rowniez jadac pod gorke przy malej predkosci. poduszki pod skrzynia wymienione. Co to moze byc ?
iseeyou
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa
  • 25 Paź 2009, 19:29

może przegub ?a jak jest zimny też?
    gibaj

25 Paź 2009, 19:32

jak jest zimny tez
    iseeyou
    Nowicjusz

25 Paź 2009, 19:42

a patrzyłeś półosie itd?
    gibaj

25 Paź 2009, 19:46

samochod podlaczany byl pod komputer. auto pokonuje dalekie trasy i jest dobrze nie czyc tego

[ Dodano: Nie Paź 25, 2009 18:49 ]
    nie wiem od czego zaczac wiec warto zobaczyc polosie i przeguby ??

[ Dodano: Nie Paź 25, 2009 18:51 ]
    a np nie moga to byc poduszki pod silnikiem ?? ma przejechane 160tys posiadam go od roku wiec nie wiem co bylo wymieniane i jakie sa normy
    iseeyou
    Nowicjusz

25 Paź 2009, 19:52

no ja bym stawiał na przeguby ale możesz obejrzeć wszystko od czegoś trzeba zacząć
    gibaj

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Trzymaj się odpowiedniego pasa ruchu
      Kierowcy często zapominają o zasadach ruchu drogowego i na drodze dwupasmowej jeżdżą lewym pasem, a na drodze trzypasmowej środkowym i lewym. Tymczasem w Polsce obowiązuje ruch prawostronny, co w praktyce zobowiązuje kierowców ...

25 Paź 2009, 20:03

no tak dzieki jak narazie

[ Dodano: Nie Lis 01, 2009 00:00 ]
    panowie pomozcie nie sa to przeguby ani polosie zostaly sprawdzone, mechanik mowil ze byc moze trzeba wymienic olej i filtr w skrzyni to moze byc przyczyna ?

[ Dodano: Nie Lis 01, 2009 00:01 ]
    panowie pomozcie nie sa to przeguby ani polosie zostaly sprawdzone, mechanik mowil ze byc moze trzeba wymienic olej i filtr w skrzyni to moze byc przyczyna ?
    iseeyou
    Nowicjusz

15 Lip 2012, 19:25

Koledzy. Wiele się piszę o szarpaniu przy ruszaniu . W moim b6 szarpie tylko jak jest zimny , ruszę 2-3 razy ze skrzyżowania i wszystko OK . Dodam jeszcze że nie szarpie w zakresie temperatur 5-15 C. Co ma wspólnego temperatura? Co się nagrzało ? Co ! sprzęgło ma termometr w d......e Czy za wszystko można winić sprzęgło? ,sporo właścicieli wymieniło sprzęgło a co problem został to został !!!!. Co wy na to ? Czy ktoś się z tym spotkał ? pomoże ktoś , z góry dziękuje . Pozdrawiam
    grzywacz
    Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Passat B6

24 Lip 2012, 20:27

Sprzęgło odgrywa bardzo ważną rolę,wiem coś o tym ponieważ na co dzień zajmuje się właśnie nimi i proponuję w pierwszej kolejnosci sprawdzić właśnie ten element.
    Exedy24
    Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: AUDI A4