Audi A6 1998r. problem z centralnym z kluczyka

15 Lis 2010, 13:55

witam. mam taki problem ze wczoraj wariowal mi centralny z pilota,tzn dalo sie zamknąc ale przy otwieraniu otwarło i od razu zamknęlo auto. dzis jest gorzej. nie reaguje wogóle na pilota. otwieram i zamykam kluczykiem. dodam że bylem sprawdzic pilot i wysyla sygnaly,tylko nie dochodza do centralnego. baterie nowe. prosze o poradę. dzieki
marko19845
Nowicjusz

Miejscowość: Chełmek

15 Lis 2010, 21:07

Podłącz auto pod komp. i skasuj błędy.
Może będzie trzeba jeszcze raz zakodować kluczyk pod centralke.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

16 Lis 2010, 12:56

właśnie teraz tak. jaki kabelek trzeba mieć i jaki program? a jak sie koduje na nowo kluczyk? co trzeba zrobic tak pokolei. mam nowy symtom dzzis jak jechałem to od czasu do czasu centralny sam sie zamykal. tak mniej wiecej co 20 minut. rozebralem osłone przekażnikow i wcisnąlem wszystkie na nowo. sensor odbierający sygnal z pilota tez nie wygląda na przypalony.
marko19845
Nowicjusz

16 Lis 2010, 21:57

marko19845 napisał(a):jaki kabelek trzeba mieć i jaki program?

Kabel najlepiej z OBD II i linią KKL - program moze być VAG-COM 312 dobrze działa.
Jak zakodować kluczyk.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

18 Lis 2010, 00:43

dzieki. jutro sprawdze czy to kodowanie cos da. jak nie to bede szukal kabla i programu. masz moze jakies namiary gdzie i za ile mniej wiecej mozna kupić??

[ Dodano: 20 Listopad 2010, 22:08 ]
sprawa wygląda nastepująco, szukalem roznych sposobów kodowania az jeden zmodyfikowałem czyli wlozylem kluczyk do stacyjki na załączonym zaplonie trzymając zamykanie na kluczyku nacisnąlem 3krotnie otwieranie po okolo 1 sek. pozniej puscilem guziki i odpalilem silnik. to zakodowało kluczyk. w trakcie 3krotnego naciskania sydnał swietlny mrugnąl 3razy. a co do wariowania centralnego to 4 dni jezdziłem z ogrzewaniem na nogi ustawionym na 26 stopni. mi to pomogło.w wolnej chwili podjade na kompa i skasuje błeby jakie tam beda. dzieki za pomoc.

[ Dodano: 26 Grudzień 2010, 20:07 ]
Sprawa wyglada tak iz rozebralem zamek z drzwi kierowcy. okazalo sie ze jedna tasiemka w ukladzie scalonym byla przepalona.maly drucik i lutownnica palcowa i wszystko bez zarzutu juz chodzi. a problem byl taki ze przy mrozie nie otwieral drzwi a jak zagrzalem to puszczal.pozdrowienia

[ Dodano: 26 Grudzień 2010, 20:08 ]
Sprawa wyglada tak iz rozebralem zamek z drzwi kierowcy. okazalo sie ze jedna tasiemka w ukladzie scalonym byla przepalona.maly drucik i lutownnica palcowa i wszystko bez zarzutu juz chodzi. a problem byl taki ze przy mrozie nie otwieral drzwi a jak zagrzalem to puszczal.pozdrowienia
marko19845
Nowicjusz