Audi A6 2.5 TDI 1997

08 Maj 2007, 14:22

Witam...
Mam okazję kupić owe auto za 18000...
Na różnych forach czytałem jednak, że niektóre silniki (te nowsze chyba tzn produkowane od marca 1997) po przebiegu okolo 200tys nie źle się sypią (m.in walki od rozrządu)...
Czy może mi ktoścoś napisać na ten temat??
Tzn konkretnie, czy warto kupić takie auto (jesli tak, to jaki konkretnie ma byc to silnik, bo z tego co czytalem sa rozne wersje 2.5 TDI), bo jakby nie było to już 10latek i mam w niego wpakowac jeszcze 5tys albo i wiecej to dziekuje bardzo...
Dziękuję za wszelkie wskazówki
drummer
Nowicjusz

08 Maj 2007, 17:40

Popierwsze gratuluje znalezienia tego samochodu w tej cenie. Która wedlug mnie jest dość niska. Co do silnika wujek jeździ tym modelem od 5 lat i przebieg ma juz 415 tys. ( byłem u niego tydzien temu ) i narazie bez problemu. Z tego co wiem to sa dwa rodzaje silników 2,5 TDI z ktorych jest slabszy a drugi mocniejszy. ale głowy za te informacje nie dam sobie uciąć . Wujek ma slabszy ale jego współnik ma mocniejszą i kupil z wiekszym przebiegioem i równiez do tej pory jeździ. Sam mam nowszy model i narazie sprawuje się dobrze.Jak dla mnie A6 to duże i wygodne samochody.Polecam je.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

30 Paź 2007, 20:13

jezeli jest to a6 c4 to silnik rzędowy jest super polecam jeżdze sam wiec wiem rewelka trwalosc spalanie 5-8l jezeli chodzi o audi c5 to tj.2.5v6 i to jest porazka wałki sie sypią padają pompy ,turbiny itd. ryzykowny jest zakup takiego audi bo zeby nim pojeżdzic trzeba o niego baaardzo dbac a w takiej cenie bym nigdy nie kupił chyba że wiesz od kogo ale nawet c4 z 1996 w dabrym stanie ciężko znależc za 20000zł
kerad
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Światowa premiera Golfa TDI BlueMotion
    Debiutujący w Genewie seryjny nowy Golf TDI BlueMotion to jeden z najoszczędniejszych obecnie samochodów. Golf ten napędzany jest nowym silnikiem TDI (wysokoprężny z turbodoładowaniem i bezpośrednim wtryskiem) o mocy ...