Audi a6 3.0 tds quatro czy Audi a6 2.0 tds

04 Sty 2009, 22:17

Witam chce zaciagnac waszej rady jakos wydaje mi sie ze 2 litry na tak masywne auto to za mało ale byc moze sie myle chodzi mi o opinie ludzi ktorzy mieli łacznos z tymi silnikami mieszkam w gorach silnik 3 litrowy z quatro byłby wrecz wskazany lecz sa sporo drozsze od 2 litrowek ,ok. moje konkretne pytanie jak wiele starce kupujac 2 litrowke nie wliczajac napedu na 4wd co juz wiem i jaka roznica jest w spalaniu paliwa pomioedzy tymi dwoma silnikami
z gory dziekuje za odp.
gambler666
Nowicjusz

Miejscowość: Zakopane

05 Sty 2009, 22:03

Mój ojciec właśnie niedawno miał identyczny problem 3.0 czy 2.0
Rozsądek mówi 2.0
Serce mówi 3.0
Tak niewątpliwie 2,0 owszem będzie dawało sobie radę ,ale nie oszukujmy się to auto waży i z słabszym silnikiem podczas wyprzedzania będziesz zadawał sobie pytanie Czy zdążę :?: 3,0 rozwiązuje ten problem auto ma super przyśpieszenie :!:

Audi A6 3.0 katalogowo spala 8l/100km gdy zaglądałem do komputera ojca średnie spalanie wyniosło ok 10 l/100. 3.0 0-100 przyśpiesza w ok 7s. CENA 214 tys PLN

Audi A6 2.0 katalogowo spala 6.0l/100km w praktyce nie powiem bo nie wiem a od 0-100 przyśpiesza w 10s. CENA 154 tys PLN

Ale masz jeszcze do wyboru wersję z silnikiem 2.7l TDI za 197 tys PLN
jednak z opini użytkowników w iem że ten silnik nie jest najlepszym wyborem.
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: k/Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczne hamowanie w warunkach zimowych
    Podczas zimowej pory roku, wielu kierowców doświadcza wydłużonej drogi hamowania na nawierzchniach pokrytych śniegiem lub oblodzonych. Czy jednak wszyscy zastanawiają się, co dokładnie wpływa na odległość, jaką pokonuje ...