Audi a6 c5 3.0 benzyna, licznik zaniża prędkość

05 Wrz 2019, 07:41

Witam, od niedawna jestem właścicielem audi, noi odrazu pojawił się problem z licznikiem który zaniża prędkość o ponad połowę co za tym idzie kilometry też, po podpięciu kompa odczyt z czujnika prędkości jest pozytywny, pokazuje normalnie natomiast na liczniku nie, więc proszę o pomoc co może być nie tak, czeka mnie wymiana licznika czy może wystarczy adaptacja, czy może jest jakieś inne rozwiązanie
Andrzej80n
Obserwowany

05 Wrz 2019, 08:55

Na początek powiedz czy prędkościomierz pokazuje normalnie obroty?

Jak masz VAGa to zrób test zegarów i zobacz czy wskazówki działają poprawnie, zwróć uwagę czy poprawnie zatrzymują się w połowie skali czyli pionowo do góry.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

05 Wrz 2019, 09:04

Witam, obrotomierz działa poprawnie, bynajmniej tak mi się wydaje w sumie to według niego jeżdżę po obrotach wiem jaką mogę mieć przybliżona prędkość, a co do programu VAG to nie mam będę musiał jechać do jakiegoś maga żeby to sprawdził
Andrzej80n
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Elektryczne Renault 5
    Pierwsze elektryczne Renault 5 zostało zaprezentowane wiosną 1972 roku we współpracy z francuskim zakładem energetycznym EDF. Wyprodukowano 100 egzemplarzy modelu. Egzemplarz prezentowany na stoisku Renault na salonie ...