Audi a6 c5 do 17 tysięcy. Warto?

08 Cze 2020, 20:43

Witam, poszukuje odpowiedni na pytanie jak w temacie czyli czy do 17 tysięcy warto szukać Audi a6 c5? Wolałbym sedana i w manualu. Wiem że to będzie wiekowe auto ale jakoś wydaje się ono być autem pancernym. Silnik lepszy byłby benzynowy ale diesla też rozważę. Czekam na podpowiedzi czy jeszcze warto szukać tego modelu za taką kwotę. Pozdrawiam.
Cr71993
Nowicjusz

08 Cze 2020, 20:52

pytanie bardzo głupie... bo zależy co otrzymujesz za te 17 000zł .
NIe rozumiem kupujących kupujesz 17 000zł czy auto za 17 000zł ...pomyśl nad tym / :lol:
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

08 Cze 2020, 21:09

Ogółem chodzi o to czy to auto jest godne polecenia, jakieś opinie na temat tego modelu, alternatywy
Cr71993
Nowicjusz

08 Cze 2020, 21:15

Cr71993 napisał(a): Wiem że to będzie wiekowe auto ale jakoś wydaje się ono być autem pancernym.

Co ma być w nim pancernego? Zupełnie przeciętne auto tego segmentu z tamtych lat, inna sprawa, że z segmentu e nic młodszego/nowocześniejszego za te 17k nie kupisz
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

08 Cze 2020, 21:33

Cr71993 napisał(a): Wiem że to będzie wiekowe auto ale jakoś wydaje się ono być autem pancernym

Przy tym aucie używanie słowa "pancerny" jest obraźliwe dla aut pancernych :D
Chociaż ciekawe hmm bardzo ciekawe :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

08 Cze 2020, 21:49

Szybki więc które auta są pancerne wg ciebie?
Cr71993
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Beetle Cabriolet
    VW Beetle Cabriolet to kontynuacja wyjątkowej historii samochodu po zaprezentowanym po raz pierwszy w 1949 roku Garbusie Cabriolet (typ 15) i New Beetle Cabriolet z 2002 roku. Obecny Beetle Cabriolet jest trzecią generacją ...

08 Cze 2020, 22:02

A4 B6 1.6 tylko to nie jedzie :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Cze 2020, 22:11

4,2 V8 chyba "pancerniejszy"
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

08 Cze 2020, 22:21

Cr71993 napisał(a):Szybki więc które auta są pancerne wg ciebie?

Teraz to żadne... dla mnie pancerne auto to te które wyjechało pancerne w fabryki tylko zazwyczaj po 20latach moze być problem z pancernością.

Barol napisał(a): B6 1.6 tylko to nie jedzie

Barolku ale te auta nigdy nie byly pancerne... :D wiem że jest uciecha bo oleju nie bierze :ok: ale silnik to nie wszystko.

andrewb25 napisał(a):4,2 V8 chyba "pancerniejszy

Panowie pancerność to całoksztalt...a nie wielkość więc w klasie v8 proponuje zgłębić temat o silniki typu ls, hemi, uz itp.

Przy a6c5 jak mamy pisać o samym silniku to 1,9tdi można uznać za pancerny tylko reszta już nie.
szybki
Moderator - Tuning

09 Cze 2020, 07:37

Auto warte polecenia, duże wygodne części nie drogie i dostaniesz w każdym sklepie. Problem może być już z korozja bo po 15 latach już lubiło ją pochrupać. Auto tego typu jest dość intensywnie użytkowane więc wiadomo siła wieku robi swoje, to czy tamto już ma prawo się sypnąć. W sumie silniki nie są problemowe poza jednym wyjątkiem.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

09 Cze 2020, 08:30

Kao napisał(a):Auto warte polecenia, duże wygodne części nie drogie i dostaniesz w każdym sklepie

Kao może trochę sprostuj bo 17k budżetu + każda wersja oprócz jednej + tanie części robią się mieszanką wybuchową dla kieszeni.
Wiesz taka autopsja jak patrze na te "pancerniaki" i miny ich właścicieli przy procedurze wymiany chociażby przedniego zawieszenia albo rozrządu za którą trzeba będzie zapłacić a do tego wersje z zagwostkami typu 2,7bit albo jakaś dziwna skrzynia multi kulti :D
szybki
Moderator - Tuning

09 Cze 2020, 08:53

A co ile zmieniasz te zawieszenie? Ile kosztuje zawieszenie z bmw e39? Ile w lexusie GS? Ile będzie kosztowało zrobienie zawiasu w Accordzie? Czemu o tym nikt nie powie? Części porównywalne do innych aut tej klasy awarie wynikające z wieku, często zdarza się ze robisz dziewiczy zawias który postukał po 20 latach i co powiesz mi że to shit? Zgniły Ci drzwi to za 50 zł kupiszkompletne na każdym szrocie w każdym kolorze, tu jest plus dla vaga, kupisz wszystko wszędzie i jak chcesz to tanio bo rynek jest zapchany. Zawsze jest czepialstwo o Alu zawias i co? To tylko tyle? Ilu macie znajomków co to do mechanika starymi vagaki jeżdżą 2 razy w miesiącu bo coś się rozkraczylo? Sam zjeździłem kilka vagow i nie przypominam sobie abym na jakiegoś psioczył, a nie sory raz w a6 musiałem uszczelki wymienić pod deklami i zawieszenie w A4 które padło po 215 tys od nowości. Nie patrz od strony warsztatowej bo tak to nigdy nie dostrzeżesz różnic, vagow jest w Pl pewnie blisko 70% więc jasne jest ze widzi się je częściej à jak jeszcze siedzisz na warsztacie to mówisz łoooo ale to lypa co drugi dzień vag na warsztacie.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

09 Cze 2020, 13:45

Kao napisał(a):A co ile zmieniasz te zawieszenie? Ile kosztuje zawieszenie z bmw e39? Ile w lexusie GS? Ile będzie kosztowało zrobienie zawiasu w Accordzie? Czemu o tym nikt nie powie? Części porównywalne do innych aut tej klasy awarie wynikające z wieku, często zdarza się ze robisz dziewiczy zawias który postukał po 20 latach i co powiesz mi że to shit? Zgniły Ci drzwi to za 50 zł kupiszkompletne na każdym szrocie w każdym kolorze, tu jest plus dla vaga, kupisz wszystko wszędzie i jak chcesz to tanio bo rynek jest zapchany. Zawsze jest czepialstwo o Alu zawias i co? To tylko tyle? Ilu macie znajomków co to do mechanika starymi vagaki jeżdżą 2 razy w miesiącu bo coś się rozkraczylo? Sam zjeździłem kilka vagow i nie przypominam sobie abym na jakiegoś psioczył, a nie sory raz w a6 musiałem uszczelki wymienić pod deklami i zawieszenie w A4 które padło po 215 tys od nowości. Nie patrz od strony warsztatowej bo tak to nigdy nie dostrzeżesz różnic, vagow jest w Pl pewnie blisko 70% więc jasne jest ze widzi się je częściej à jak jeszcze siedzisz na warsztacie to mówisz łoooo ale to lypa co drugi dzień vag na warsztacie

Piszesz tak tylko z jednego powodu bo nie tłukłeś kilometrów i nie serwisowałeś lexa o którym piszesz. Dla mnie gs mk2 bije na głowę trwałością wszystkie typy które tu podałeś. A ustawianie 2jz albo 3uz z silnikami chociażby a6c5 jest już totalnym nieporozumieniem...

I ok. niech każdy bierze co chce tylko są pewne auta których nazywanie "pancernymi" jest :D
szybki
Moderator - Tuning

09 Cze 2020, 14:19

Pomijając jakość tych aut należy jeszcze pamiętać KTO jest główną klientelą tych marek. Nawet gdyby silniki/zawieszenie w Audi były lepsze, to użytkownicy zrobią swoje (a raczej brak środków na serwis, bo wszystko wydali na wymarzone kałdi). Do tego najbardziej agresywnymi samochodami na drogach są oczywiście Audi, już w BMW się to mniej zdarza.

Swoją drogą widzę że nic się tu nie zmieniło. Kao wszędzie gdzie widzi "Audi" daje okejkę, a szybki zaraz wyskakuje że go pogrzało :lol:
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

09 Cze 2020, 14:52

Nie, nie tłukłem km szybki, w Pl jak byłem nie siedziałem od rana do nocy w warsztacie, tłukło się po 10k na miesiąc czy to były fordy czy audi czy bmw, na tyle sztuk co miałem nie miałem złych doświadczeń to co mam psioczyć. Mój Braciak już z 5 lat jeździ a6 c5 kupił gruza którego czochrali na granicy przewożąc fajury ale było tanio, włożył w nią już 3 jej równowartości ale nie będę głosił że każde c5 to gniotbo mojemu młodemu się sypie. Widzisz u mnie 2.5 tdi jest bardzo popularne, 1.9 praktycznie nie występuje i ludzie tu tłuką km i nie narzekają są zadowoleni bo nic się nie psuje. Daj dla lexa te przebiegi co mają te wszystkie vagi w Pl to też nie będzie tak kolorowo bo nie ma nic wiecznego

Galakty a co miało by się zmienić? Uprzedzenia? Doświadczenia? Szybki miałby pokochać Vagi i 3.0 od bmw albo ja je znienawidzieć :no: wiesz sam my jesteśmy kimś więcej nie tylko pogrzebywaczaki internetowymi :wink:
Kao
Moderator
Awatar użytkownika