Audi a6 c5 klocki tarcze

10 Sty 2019, 15:04

Witam w tamtym tygodniu wymieniłem klocki w samochodzie a 2 dni temu zaczęły piszczec mechanik powiedział że tarcze maja jeszcze ok 2mm i że będzie trzeba wymienić i teraz moje pytanie na nowychnklocksch przejechałem ok 3.5tys km czy mogę wymienić same tarcze czy dla bezpieczeństwa klocki i tarcze pozdrawiam
PS jestem zielony i dlatego pytam
Xavaris
Obserwowany

11 Sty 2019, 13:15

Teoretycznie tak, w praktyce jeżeli klocki nie zostały przegrzane ani nie posiadają mechanicznych uszkodzeń można dalej użytkować, przed montażem należy wyrównać powierzchnię klocków: papierem ciernym na równej powierzchni i można zakładać, oczywiście klocki obowiązuje standardowy proces układania.
topbrakes
Nowicjusz

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: e90
Silnik: 2.0 T
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wakacyjne rabaty na paliwo 2023
    W tym roku rabatów na paliwo w okresie wakacyjnym możemy się spodziewać w takich koncernach jak Orlen, BP, Amic, Cirlce K i Shell które już ogłosiły swoje promocje. W przypadku Orlenu informacja o rabatach została ...
    Audi AI remote parking pilot - garage pilot
    Funkcja automatycznego parkowania Audi AI remote parking pilot oraz funkcja automatycznego wjazdu do garażu Audi AI remote garage pilot znacznie ułatwiają parkowanie. Systemy samoczynnie wprowadzają pojazd na równoległe ...