Audi a6 c5

02 Wrz 2015, 15:23

Witam!
Poszukując auta do 20 tysięcy w benzynie(chcę założyć lpg) natrafiłem na ten model i chciałbym się coś więcej o nim dowiedzieć. Czy te auta są godne polecenia i który silnik najlepiej wybrać. Auto głównie będzie mi służyć do dojazdu do pracy(jakieś 5-7km) i co jakiś czas jakieś wypady 50-100km. W grę wchodzi tylko sedan ewentualnie czy ktoś ma do polecenia jakieś inne auto w tej granicy cenowej. Rozglądałem się również ja skoda superb, mazda 6 i audi a4 b6 dlatego chcę dowiedzieć się trochę więcej o tych autach.

Z góry dzięki za pomoc :)
jatoja
Obserwowany

Auto: nie mam

02 Wrz 2015, 19:17

Proponuję Hyundaia Sonatę:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Auto będzie kilka lat młodsze od A6 w tej samej cenie (a będzie miało mniejszy przebieg), silnik 2.4 w Hyundaiu pali tyle co 1.8 bez turbo w Audi, a jedzie dużo lepiej. I nie ma problemu z wahaczami jak w Audi.

Mazda 6 bardzo dobry wybór, ale trzeba uważać na rdzę. Ewentualnie polecam Volvo S60 2.4.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

02 Wrz 2015, 21:13

dzięki :D
volvo s60 spoko opcja bardzo podobają mi się te auta,
porozglądam się również za tymi hyundayami też fajnie się prezentują, a co do mazdy to znajomy mi odradzał właśnie ze względu na tą rdzę
jatoja
Obserwowany

Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Prestiżowa nagroda dla lotniskowej strefy Lexusa
    W ubiegłym roku na brukselskim lotnisku powstało wyjątkowe miejsce - The Loft by Brussels Airlines and Lexus. Ta spokojna przystań dla strudzonych podróżnych otrzymała właśnie tytuł najlepszej lotniskowej strefy lounge ...