REKLAMA
Witam ! Jeżeli ktoś jest w temacie to bardzo proszę o pomoc ew. jakąś podpowiedź co mogę jeszcze sprawdzić .
Po założeniu instalacji gazowej samochód jak jest zimny gaśnie / jeszcze na benzynie/ na wolnych obrotach , jak się przełączy na gaz to już nie . Ponad to i na gazie i na benzynie w trakcie jazdy jak puszczę pedał gazu a następnie znowu go dodam to jest taki chwilowy moment że go przydusi , jest szarpnięcie i po sekundzie dopiero wychodzi na obroty / i to się dzieje również na ciepłym silniku . Oczywiście gość od gazu twierdzi , że to nie jego wina i coś jest nie tak z samochodem a on już nie ma pomysłu . Miałem samochód u dwóch bardzo dobrych mechaników , którzy dużo rzeczy posprawdzali ale nie udało się usunąć usterki . Jeden twierdzi że montaż instalacji na coś źle wpłynął drugi że może być do wymiany przepustnica , która nie współpracuje ze sterownikiem . Ponadto zgadałem się jeszcze z kolegą który zakładał gaz u tej samej osoby i miał podobne objawy z sam. innej marki po założeniu instalacji . Przez 2 lata się męczył nikt nie mógł mu pomóc a potem sprzedał .
Jeżeli ktoś może coś podpowiedzieć to bardzo proszę , za skuteczną podpowiedź wyślę jakąś dobrą butelkę