Audi a6 c6 samochód nie odpala

31 Lip 2020, 14:59

Czesc wszystkim.
Pacjent audi a6 c6 2.4 benzyna. Wczoraj było wszystko okey dzisiaj rano chce odpalić auto i brak jakiejkolwiek reakcji z jego strony. Włączając zapłon nie świecą się żadne kontrolki , nie ma żadnego cykania. Radio działa, światła działają. Myslalem ze akumulator jest słaby podlaczylem do prostownika ale był naładowany. Podłączyłem inny akumulator i dalej tak samo. Z czym może być problem? Włączając na zaplon tez świeciła się zawsze kontrolka od gazu a teraz tez nic.
Daniellix17
Nowicjusz

31 Lip 2020, 15:45

Masa do sprawdzenia,ale wcześniej sprawdż bezpieczniki,w W204 mojego brata np.wypięcie bezpiecznika,efekt podobny,w W203 też tak było,ja w swoim tego nie mam,np. potem przewód masowy biegnący od budy do korpusu silnika,potem mocowanie klemy minusowej do budy auta,myślę,że przyczyna leży gdzieś w tych rejonach.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

31 Lip 2020, 16:06

A o który bezpiecznik dokładniej chodzi? Może być tak ze przez jakiś jeden bezpiecznik coś takiego się dzieje? Czy musi to być jakiś konkretny
Daniellix17
Nowicjusz

01 Sie 2020, 12:37

Sprawdź wszystkie
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

01 Sie 2020, 20:57

Moze byc też problem ze stacyjką,np.poluzowana kostka.Wiem,że problemy z samym rozrusznikiem w tym modelu to zazwyczaj wina w obrębie przekażników,śniedzieją kable,połączenia,ale jeśli po przekręceniu kluczykiem nawet deska się nie świeci,to od stacyjki bym zaczął,nie sądze by jeden bezpiecznik odpowiadał za rozrusznik i podświetlenie .
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

02 Sie 2020, 21:13

Nawalił moduł blokady kierownicy. Potrzebny jest teraz komputer który skasuje błąd po to żeby odblokowac rygiel. Jak już się odblokuje to trzeba odciąć kabelek od blokady
Daniellix17
Nowicjusz

04 Sty 2021, 14:45

Witam mam ten sam problem z moim audi rozwiązałeś problem
Spaansen
Obserwowany