Audi A6 diesel (anglik) czy BMW e34 tds?

15 Lip 2010, 00:00

Witam.
Zastanawiam się nad zakupem jednego z tych samochodów proszę o pomoc te osoby które faktycznie się znają na rzeczy. Mianowicie mam wybór między Audi A6 1998r. w sedanie 2.5 diesel 6 biegowy (lecz jest to anglik po przeróbce, kierownice ma już po właściwej stronie oraz inne mankamenty przerobione z anglika na nasze drogi, jest opłacony i zarejestrowany) Natomiast drugi samochód to BMW e34 tds... każdy wie jaki to samohcód i nie trzeba dużo pisać porównuje te dwa samochody dlatego iż oba maja silniki 6 cylindrowe a głównie o to się rozchodzi, kultura pracy jest OK a i wyposażenie jest nienaganne. Klima musi być:) Dodam że audi kosztuje niecałę 10000 zł. (zarejestrowane jest w polsce) a BMW wiadomo rocznik starszy troche gorsze wyposażenie ale za połowe ceny audi. Piszcie co tym myślicie i dawajcie swoje propozycje:)
monolit86
Nowicjusz

Miejscowość: zachodniopomorskie

15 Lip 2010, 09:15

Powiem tak, ja osobiście kupiłbym Audi ale aż sie boje pomyśleć w jakim stanie jest to autko skoro kosztuje 10000zł...
Silnik 2.5TDI uznawane są wśród użytkowników za awaryjne i paliwożerne...
Jeśli stan jest w miare ok. to możesz zaraz po zakupie sprzedać dalej i zarobić :smile:
lechu1992
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 04 04 2012
Auto: Toyota Avensis 1.6b 99r.

15 Lip 2010, 09:35

Właśnie wiem że te silniki mają problemy z wałkami rozrządu:) a stan nie jest jakiś tragiczny (powiem że normalny, nie widać żeby był po dzwonie). BMW TDS troche mniej pali moc praktycznie ta sama co w Audi ale części są zdecydowanie tańsze kultura pracy silnika bardzo podobna. Lecz w BMW trzeba sie wysilić żeby trafić dobry egzemplarz:) Może jakaś inna ciekawa propozycja?
monolit86
Nowicjusz

15 Lip 2010, 10:18

10000 za takie Audi to bardzo mało... Wydaje mi sie, że coś z nim nie jest wporządku... Po co sprzedawać za 10000 skoro można śmiało krzyczeć za nie 15000...

monolit86 napisał(a):Może jakaś inna ciekawa propozycja?

Czego oczekujesz od samochodu? Jakie masz fundusze na auto?
lechu1992
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 04 04 2012
Auto: Toyota Avensis 1.6b 99r.

15 Lip 2010, 10:35

Smierdząca sprawa...
Nie będziesz jezdził rocznikiem ale...autem.
moim zdaniem jeśli BMW jest pełnosprawne to raczej wolałbym to auto.
Już sama wymiana rozrządu w silniku 2,5 TDI doprowadzi cie do palpitacji...serca i portfela. Z grubsza to jakieś 2k... :wink:
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

15 Lip 2010, 11:40

Dokładnie z tą ceną to coś dziwnego, jak pisałem wcześniej to był abglik ja osobiście niegdy nie miałem styczności z takim samochodem po przeróbce. Co do funduszy to tak... stać mnie na dużo lepszy samochód, lecz w tym roku chce mieć cos tańszego żeby za jakis rok lub dwa kupić cos bardziej konkretnego. Więc chce mieć diesla najlepiej 6 cylindów bo praca silnika jest świetna, mam rodzine więc żadnych hatchbeków. Njlapiej żebym w cenie samochodu zmieścił sie do około 6 tys. Pisałem o BMW TDS e34 tylko nie wiem czy manual czy automat, Prosze o opinie i propozycje :razz: Tylko nie piszcie mi o jakis bezsensownych vw bo znam tą marke i nie ma w niej nic ciekawego jedynie to że mało palą ale wyposażenie i osiągi beznadzieja... Myśląc o BMW chodzi mi o ten egzemplarz [link do oferty na Allegro wygasł]
monolit86
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochód wyścigowy niejedno ma imię
    Samochody wyścigowe to bardzo pojemna kategoria. Mamy w końcu otwarte auta Formuły 1, zaawansowane prototypy startujące w wyścigu Le Mans 24h czy konstrukcje bazujące na modelach, które znajdziemy w zwykłych salonach ...
    Wymóg opon zimowych w Europie
    Już w 29 państwach Europy wprowadzony jest wymóg jazdy na oponach sezonowych, a przepisy jasno precyzują okres lub warunki ich użytkowania. W 16 krajach są to konkretne daty kalendarzowe (Bułgaria, Czechy, Słowenia, ...

16 Lip 2010, 23:47

Przeróbka zrobiona na sztukę i stąd cena. Z takim autem czekają Cię kłopoty i nic więcej...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

17 Lip 2010, 00:19

Mocno sie zastanow nad tym Audi .Z ciekawosci rzucilem okiem na Auto Trader i ceny zaczynaja sie od 1.000 £ a gdzie koszty przerobki ,transport i zarobek handlarza ?

Moim zdaniem muka i to duza .

P.s. Przepraszam za brak polskich liter .
Rafal30
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa/Kings Lynn