Audi A6 ver. VW Passat B5

02 Lut 2007, 00:01

Pytanie jak w temacie. Mam zamiar kupic autko za ok. 35 tys i zastanawiam sie nad tymi dwoma modelami.

Za te pieniążki kupię Audi o 3-4 lata starsze niz Passat. Znowu za Audi przemawia lepsze wyposażenie. Ze słyszenia wiem ze zawieszenie audi nie nadaje sie na polskie drogi.

Zalezy mi zwlaszcza na opinii osób posiadających w/w modele.

Poradzcie bo juz sam nie wiem co wybrać...
ksobol44
Nowicjusz

02 Lut 2007, 14:28

witam
2 miechy temu kupiłem A6 (dla teścia) 2,5 tdi (już 5 z rzędu) z roku 98r , za podobne pieniądze , co do zawieszenia to nie moge potwierdzić twoich obaw .
Każda audi zakupiona przezemnie spisywała sie świetnie .
Ja osobiście wole nowsze modele aut i dlatego radze do passka.
Jak zwylke wybór należy do ciebie
pozdrawiam.
M.F.G.
Ryba
v-ride
Nowicjusz
Awatar użytkownika

02 Lut 2007, 16:25

Dzieki kolego. Tez wolalbym mlodszy samochod jak kazdy ale coraz wiecej osob namawia mnie na audi. Znajomi kupuja stare audi nawet z 96r. i sa zadowoloneni.
Za te pieniadze przebiegi beda podobne (passata i audi). Moze uda sie znalesc autko w dobrym stanie pomimo starszego rocznika. Przy zakupie biore oczywiscie pod uwage podpiecie pod komputer i przeglad nadwozia przez znajomego mechanika.
Pozatym ostatnio zauwazylem ze Passaty sa od 3 lat na pierwszym miejscu kradzionych samochodow w Polsce przy czym Audi A6 nie ma nawet na tej 10 pozycyjnej liscie. Wiem ze okazja czyni zlodzieja... Chce rowniez zamontoac blokade szkrzyni i blokady elektryczne (odciecie zaplonu itp.)
Nie podjolem jeszcze decyzji i licze na dalsze komentarze.

Pozdrawiam
ksobol44
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak nowe paliwo E10 działa na olej silnikowy?
    Czy dodatek nowego paliwa E10 może wpłynąć na kondycję oleju silnikowego? Jakie kroki należy podjąć, aby zapewnić właściwe smarowanie silnika w obliczu wprowadzenia benzyny z większą ilością biokomponentów? Odpowiedzi ...