Audi a6,

22 Sty 2011, 11:49

Teraz tak szczerze. Nie chce pompowtryskiwaczy ! Jedynie interesował mnie silnik 110 bo wiem ze on ich nie ma, jest na afn , a ktos wie czy 130 km jest na pompowtryskiwaczach ? Interesuja mnie owszem inne ale bez pompo;/ Jesli nic nie ruszy do przodu to pewnie sie kupi 110 km i sie zalozy chipa innego moze to cos da , A silniki 110km spisuja sie dobrze w vw passatach :) i niezle sobie radza :) Aha i jeszcze jedno pytanie o ten chip : mam znajomego co ma audi 100 2.5 Tdi i takie pytanie jest na allegro do niego chip i jesli by mi ktos go zalozyl prawidlowo to rzeczywiscie z 115 km bede miec 150 km ? :O Probowal ktos ? Odbija sie to jakos na zdrowiu silnika ?
dominixon1300
Nowicjusz

Miejscowość: Jasło

22 Sty 2011, 12:25

Jak chcesz mieć spokój to bierz afn 110km i rób chipa, ale w tych wersjach quattro nie było, a fwd to porażka w takim aucie, lepiej już się rozejrzeć wtedy za A4 albo Passatem. Wersje 115km i 130km są na pompowtryskach.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

22 Sty 2011, 13:49

kupuj 1,9 tdi ,zrobisz zmianę programu i będziesz miał ok 130km
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

22 Sty 2011, 14:30

O tym własnie myśle :) Tylko czy ten chip rzeczywiscie mi to duzo da ? rozumiem ok.130km ale sprawdzał to ktos ? I kupujac go pisze ze : Spalanie zmniejsza sie o 0.5l <lol> Nie wierze ale ok :D
dominixon1300
Nowicjusz

22 Sty 2011, 14:39

mój znajomy zajmuje się elektorniką w autach i robi zmiany programu bez żadnego chipa i oczywiście program jest robiony do konktretnego silnika, z moej rodziny już przerabiali z 1,9TDI 90km.
czeslaw555
Zaawansowany

22 Sty 2011, 14:59

No wiem rozumiem i jak z tym 90 km ? Ze 110 wyciagneli z niego ?? i to spalanie to wieksze mniejsze ;D ?
dominixon1300
Nowicjusz

22 Sty 2011, 15:03

wyciągneli ok 130km chyba 127km już nie pamiętam ,dynamika większa spalanie mniejsze przy normalnej jeździe
czeslaw555
Zaawansowany

22 Sty 2011, 15:39

Wypróbuje to u znajomego w audi 100 2.5TDI i zobaczyymy czy wycisnie u niego 150 kucy ;) :D
dominixon1300
Nowicjusz

22 Sty 2011, 19:07

Mam w rodzinie Audi a6 1.9tdi 110km + chip, przez to, że jest to automat to w trasie jedzie się tym fatalnie ale myślę, że ze skrzynią manualną dawało by radę.
dzedzej
Nowicjusz

Miejscowość: bydgoszcz

22 Sty 2011, 19:32

Wersja 110km + czip = spokojnie 140km wypluje, kumpel ma chipa na 147km w tym silniku w toledo i naprawdę ładnie to jedzie, objeżdża mnie. W A6 już tak różowo nie będzie, ale spokojnie sobie poradzi z tą budą... Tylko nadal to FWD w aucie klasy wyższej niby.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

10 Lut 2011, 21:05

fiko7 napisał(a):Czasami jeździ się jakims autem z jakiegoś tam powodu. Pomimo że chciało się cos innego, dlatego może jeździ nim 28 letni chłopak, dlatego ja mam diesla a chciałbym benzynę. Dla mnie 100 konny silnik jako tako radzi sobie w aucie klasy Focusa, Golfa. Więc nie wyobrażam sobie 100 koni w aucie o 2 klasy wyżej.

Od 2.5 roku jeżdzę jako swoją + 1.5 roku przed zakupem czyli 4 latka w 1.9tdi 110km.. nie wydaje mi się że że 110 jest dla emeryta. Oczywiście kupiłem to auto ze wzglendu na praktyczne wnętrze (avant) i dobrą opinię..zarówno znajomych jak i swoje wrażenia z jazdy przed zakupem na duuuużo wcześniej. Jeśli chodzi o silnik wszystko zależy od tego jak rozumujesz i co chcesz robić tym autem. Jak pisze czeslaw555 trzeba pojezdzic i sie przekonać. Trochę rozwagi i doświadczenia i można wyprzedzać spokojnie. 1545kg buja nie najgożej ta 110ka..ale wiadomo że tak z 20 koni by sięprzydało jeszcze lecz jest ok. Nie jeżdzę jak dziadek do kościoła i wiem na co stać 110kę. Jak trzeba docisnąć redukcja i idzie..nie jest to R8 choć i tym jeździłem oraz innymy starszymi jak i nowszymi modelami audi o różnych silnikach i wieżcie mi dla normalnego człowieka wystarczy.I rowerem sięzabić można. A przy naszych drogach ta moc i ta buda to niezłe połączenie. Jak komuś mało proszę bardzo od 800-1500zł zmiana map w profesjonalnym serwisie tunerskim i +25KM i więcej niutków..i heyah :mrgreen: ale ostrzegam :!: :!: nie każda skrzynia i sprzęgło(dwumas) wy3ma takie zabiegi. A6 C5 w tdiku jak by nie patrzeć średnio rocznikowo ma nalatane od 30 do ponad 50tys.kilometrów.

Jeżdzę czasami swoim w imprezach samochodowych i nie jest zle..ale wszystko w granicach rozsądku.Zakatować można wszystko..tylko koszty lecą.A wiadomo każdy lubi jak są minimalne..
Więcej rozumu i rozwagi..mniej koni pod maską - życie masz jedno..zastanów się :)
megatomikk
Nowicjusz

Miejscowość: Biała Podlaska

10 Lut 2011, 22:38

zgadzam się z poprzednikiem, kuzyn posiada A6 C6 1.9tdi 110km w sedanie 2001rok,

do normalnej jazdy wystarczy, wcale nie jest taki muł, pojeździłem tym trochę, wyścigówka to może nie jest ale 190km/h dało radę.
hades
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: łódzkie
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Audi A4 B8
Silnik: TFSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna

11 Lut 2011, 08:49

Wydaje mi sie że to kwestia przyzwyczajenia. Pamiętam kiedyś jak po Yarisie wsiadłem do 100 konnego Focusa. Jaka to rakieta była, potem pojeździłem 130 konnym Mondeo i znów wsiadłem do tego samego Focusa i już nie była to rakieta tylko powolne mułowate auto.
Dla mnie obecny 90 konny samochód dużo mniejszy niż A6 praktycznie nie jedzie, więc wszystko zależy od tego z jakiego auta przesiądziesz się do A6. Jeśli z jakiegoś Yarisa to będzie super przyspieszenie tego Audi ale jak z czegos mocniejszego to będzie to straszny muł.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

11 Lut 2011, 12:49

Właśnie..silnik i auro to różne pojęcia zależne od zapotrzebowania kierowcy.Czasem taka sama pojemność może być kolosalnie odczuwalna w jeździe przykład: mój pierwszy samochów to ford sierra 1.8 benzynka..ciężka i mułowata choć jak go kupiłem to myślałem że to rakieta..hehe :mrgreen: ale jak kupiłem lagunę też z silnikiem 1.8 benz. .. to był odlot.Nie wiem czy tylko mi siętrafiła aka..kapcie paliła normalnie zwijała asfalt..zamykała zegar i szła jak dzika..w porównaniu do sierry to tak jak by dodać jej drugi taki silnik jak miała. A6 nie jest zła w 110 poważnie. Wystarczy i na miasto i poza..i na autoban. Wygodna..mało awaryjna i estetyczna bryczka.POLECAM :roll:
Więcej rozumu i rozwagi..mniej koni pod maską - życie masz jedno..zastanów się :)
megatomikk
Nowicjusz

Miejscowość: Biała Podlaska