widzie że kolega nie pisze nic na PW,więc wreszcie się zmogłem żeby coś o tym aucie napisać....
Samochód z którym mam doczynienia to Audi a6 Avant 3.0 TDI quttro tiptronic rocznik modelowy 2007 przebieg 17 tys.W wyposażeniu samochodu są el regulowane fotele przednie + pamięć,4 podgrzewane siedziska,system MMI z kolorowym 7 calowym wyświetlaczem (z funkcją Navi) zmieniarka CD,oraz el.otwiera klapa bagażnika + regulacja kąta otwarcia klapy,oraz system audio 10 głośników 160 w.+ to co w każdym A6.
Zaczne może o ilości miejsca w środku.
Drzwi przednie otwierają się szerko co ułatwia wsiadanie nawet osobą które mają po 200 cm wzrostu.Z tyłu pasażer ma do dyspozycji wygodne siedzisko.podegrzewane oraz nawiew o klimatyzacji umieszczony między fotelami przednimi i w słupkach,oprócz tego boczne szyby można zasłonić roletą.
Kierowca zasiadając w fotelu ma przed oczami dwa zegary oraz centralnie umieszczony wyświetlacz komputera pokładowego.Dobrze umieszczony wyświetlacz systemu MMI.Jedyne do czego mogę się przyczepić to guziki na kierownicy,właściwie nie guzki a pokrętła,troszke trudno się nimi operuje.
Mieszane uczucia miałem co do systemu MMI,na początku sprawiał mi dużo problemów i często odrywał od jazdy.System właściwie pokazuje wszystko(stan akumulatora,ile dni i km zostało do następnego przeglądu) oraz można w nim ustawić praktycznie wszystko(nateżenie lampek w wnętrzu samochodu czy kąt otwarcia klapy bagażnika).Po paru miesiącach obcowania z MMI opanowałem intuicyjnie podstawowe funkcje.
A teraz najlesza rzecz w tym samochodzie...silnik 3.0 TDI o mocy 225 koni.Wydaje mi się że to najlepsze jednostka w tym samochodzie zapewnia sportowe osiągi,a oprócz do tego,średnio spala ok.9 l ropy.Automat w tym samochodzie ma możliwość zmiany z łopatek ale przyznam się bez bicia nigdy nie korzystałem,podobnie jak z tryby sport.Wole się spokojnie toczyć tym wielorybem,zwłaszcza że charakterystyka układu kierowniczego jest nastawiona bardziej na komfort.Kolejną świetną rzecz jest system quttro,przydaje się zwłaszcza w zimie czy deszczu.Nawet podczas szybciej jazdy po mokrej nawierzchni zapewnia stabilność.Na koniec podsumowanie
+
silnik
bogate wyposażenie
świetna pozycja za kierownicą i dobrze leżąca w dłoniach kierownica
quttro
system audio
dźwiękoszczelne szyby(o których zapomniałem wspomnieć w teście)
-
widoczność do tyłu(na szcześćie są czujniki parkowania przód tył)
no i te nieszczęsne pokrętła na kier.
To tyle jeśli chodzi o mój krótki wywód.
![Wink ;)]()
Jeżeli ktoś ma pytania to zapraszam na PW.
ps:samochód niestety nie mój...
![Sad :(]()