Audi A6 Zablokowane drzwi

22 Sty 2008, 18:48

Swego czasu sie bawiłem pilotem zdalnie otwierając i zamykajac szyby w Audi A6 2000 r. Następnie otworzyłem i zamknąlem tylne drzwi, jak sie niestety okazało ostatni raz. Nie jestem ich w stanie otworzyć w żaden sposób. Tapicerki z drzwi nie można jak ściągnąc a inaczej nie ma szans. Prosze o poradę co robić?
kamigo5224
Nowicjusz

29 Mar 2010, 22:33

Tez mam ten sam problem z drzwiami, tylko ze mi raz na jakis czas sie otworzą, nie mam pojecia co moze byc przyczyną, narazie sa zablokowane ale jak sie otworza to sciagne tapicerke i wykręce zamek jak tylko bede cos wiecej wiedzial to postaram sie pomóc.
tomekd84
Nowicjusz

30 Mar 2010, 18:17

Tapicerke można zdjac ale jest z tym troche problemu.
Najprawdopodobniej nie zadzaiłała centralka , i nie otworzyła tylnich drzwi - podepnij pod komp. auto i będziesz wiedział co mu dolega ( nalezy sprawdzić moduł komfortu).
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

13 Lis 2010, 20:23

Jak juz pisalem tez mialem z tym problem!
Tapicerke da sie ściągnąc,srubki odkrecasz cienkim srubokretem wygietym na kat prosty a potem ciagniesz na hama do góry tapicerke w moim przypadku lekko uszkodzona ale od wewnatrz.
Po sciagnieciu tapicerki zabrałem sie za zamek,lekko stukalem pukalem i drzwi sie otworzyly,nastepnie wykrecilem zamek i okazalo sie ze sprezyna byla zardzewiala i ciezko odbijal.
Przeczyscilem nasmarowalem smarem i bylo wszystko OK,ale po trzech tygodniach problem sie powtórzyl dalej zablokowane na amen,teraz jak bede robil to wymienie caly zamek i problem z glowy.
tomekd84
Nowicjusz